Најновије

ПУТИН ЋЕ СЕ ОСВЕТИТИ КАД ТАД! Европски парламент усвојио срамну резолуцију! Летонац покренуо причу...

Раније је Немачка, која снажно подржава "Северни ток 2", осигурала проширење интерних прописа о тржишту ЕУ поводом цевовода који се протежу до и из земаља које нису чланице ЕУ, а који пролазе кроз Европу, што укључује и овај пројекат, након постизања компромиса са Француском по том питању.

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Европски парламент усвојио је резолуцију којом се позива на заустављање пројекта Северни ток 2, а документ подржава 402 парламентараца. Укупно 163 посланика гласало је против резолуције, док је 83 посланика ЕП-а било уздржано.

Резолуција, која је обавезујућа и коју је предложио посланик из Летоније у марту, такође позива да се Русији уведу нове санкције и ограничи приступ финансијама и технологијама, као и да се земља не сматра стратешким партнером.

Као што је записано у тексту документа, пројекат "Северни ток 2" наводно појачава зависност ЕУ од испоруке руског гаса и угрожава енергетску политику блока и њене "стратешке интересе".

Међутим, на органима Европске уније је да усвоје додатна економска ограничења, укључујући појединачне санкције и приступ технологији.

Стиже моћно појачање руској морнарици. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Северни ток 2 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА