Најновије

РУСИЈА УСВОЈИЛА ДОКУМЕНТ О БОМБАРДОВАЊУ СРЈ: Ево шта у њему пише

Горњи дом руског парламента усвојио је документ поводом обележавања 20 година од почетка НАТО агресије против СРЈ, у којем се наводи да је операција против суверене СРЈ претворила Алијансу у главну опасност за безбедност у свету. Позива да иницијатори овог злочина одговарају пред лицем правде.

Бомбардовање СРЈ (Фото: Јутјуб)

Како се наводи у документу који је усвојио горњи дом руског парламента, та војна операција одразила се негативно на даљи развој узајамних односа и поверења европских држава, а некажњавање одговорних довело до нових трагедија у – Сирији, Ираку и Либији, преноси Спутњик.

Нажалост, истиче се, лекције нису научене и НАТО је наставио да користи војну силу на друге суверене државе – Ирак, Либију и Сирију, а данас исто прети и – Венецуели, Куби и Никарагви.

Руски сенатори подсећају да је НАТО у бомбардовању Југославије користио муницију пуњену осиромашеним уранијумом, што је проузроковало многобројне жртве међу цивилима.

Поред тога, признање независности Косова, које је уследило 2008. године од читавог низа земаља Запада, представљало је само наставак онога што је започео НАТО – подршку сепаратизму и конфликту на територији бивше Југославије.

Из Савета федерације Русије тврде и да је фактичко отцепљење Косова и Метохије преседан у међународним односима, који је крајње закомпликовао решавање постојећих конфликата у питању непризнатих држава, поготово ако се у обзир узме чињеница да се у – Молдавији, Грузији и Украјини Запад понаша потпуно супротно.

Додаје се и да војна операција чланица НАТО-а представља акт агресије против суверене државе и да би стога иницијаторе овог злочина требало позвати на одговорност.

С тим у вези, Савет федерације Русије позвао је парламенте држава широм света, али и међународне организације попут – УН, ЗНД, ОДКБ, ОЕБС и Европског парламента да осуде агресију Алијансе против СРЈ и предузму све кораке како би се санирале последице.

Како се британска ноћна мора пробудила из сна, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руска песма о бомбардовању СРЈ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА