Најновије

ЂУРИЋ: Албанска платформа представља последњи ексер у мртвачком ковчегу дијалога Београда и Приштине! (ВИДЕО)

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је јутрос да платформа Приштине представља последњи ексер у мртвачки ковчег дијалога с Београда,односно, како је рекао, то је "убиство дијалога с предумишљајем".

Ђурић (Фото: Јутјуб)

Како је рекао гостујући у Новом јутру на ТВ Пинк, припадник опозиционог протеста "1 од 5 милиона" Драгана Ђиласа Слободан Петровић гласао је за доношење те платформе у Скупштини Косова.

"Српска листа је политичка организација Срба на Косову и Метохији која је освојила преко 90 одсто гласова наших сународника у нашој јужној покрајини. Она је настала од идеје да Срби на Косову и Метохији не треба да се деле политички пред Албанцима, већ да треба да наступају сложно и јединствено", казао је Ђурић.

Он је указао да је преко 90 одсто Срба на КиМ тај "државотворни, национално одговорни став препознало и подржало Српску листу, а на тим изборима за покрајинске институције своје кандидате имали су и поједини кругови у међународној заједници, које су подржали Албанци са идејом да Срби на КиМ буду у више колона и да буду разбијени".

Слободан Петровић и његова структура су, истакао је Ђурић, најбоља манифестација управо такве политике, и зато, додао је, одаје признање Српској листи, која се уз све потешкоће са којима се суочава, следећи државну политику Србије, свакога дана бори за српске интересе на КиМ.

"Поред свих проблема, Српска листа успева и да раскринкава лажи које Приштина пласира преко Слободана Петровића и њему сличним", рекао је Ђурић.

Он је рекао да Слободан Петровић уместо да протестује против свега онога што против Срба раде Албанци на КиМ, против антицивилизацијских такси, напада на "Трепчу" и осталог, подржава протесте "1 од 5 милиона".

Додао је да је то човек који је подржао и дао кворум у Скупштини Косова да се изгласа платформа у којој се најдиректније налаже да једино решење за КиМ може да буде пуна независност.

"Њихов, ''1 од 5 милиона'' Слободан Петровић, подржао је да се донесе та платформа у Скупштини Косова. Имамо званичан листинг који то доказује. Он је јавно подржао усвајање ове платформе на челу с (Фатмиром) Љимајем", рекао је Ђурић.

"Ово је веома озбиљан напад на будућност Срба и Албанаца. И то без претеривања", истакао је Ђурић за ТВ Пинк.

Спречен напад на базу Хмејмим. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА