Најновије

ВУЧИЋ ПОРУЧУЈЕ: Убиство починио човек који нема везе с овим регионом

Убиство у две џамије на Новом Зеланду починио је човек који нема никакве везе са Србијом, изјавио је председник Србије Александар Вучић.

Вучић (Фото:Јутјуб)

На питање новинара да прокоментарише наводе појединих медија у региону који су пренели да су Срби инспиратори тог злочина Вучић каже: 

-Убиство је починио човек који никакве везе са овим регионом нема, са Србијом нема... Аустралијанац. Они не говоре да је то урадио Аустралијанац, него говоре да је мотивисан српским злочинима. Цар Лазар и Милош Обилић су бранили и штитили Европу, то су јунаци који су бранили хришћанску Европу и никакве злочине нису починили. 

Приметио је да ти медији хвале и његове политичке противнике. 

Нападач из Крајстчерча на оружју је имао, између осталих, исписана имена Милоша Обилића, Стефана Лазара, Баје Пивљанина, док се у песми која се, наводно, чује на снимку који је урадио пред напад помиње Радован Караџић. 

-Сад због нечијег музичког укуса треба да буде Србија оптужена као што су то медији у региону урадили, чак и део наших медија. То показује какав је њихов однос према нама, казао је Вучић.

Поручио им је да никада Србија неће бити ни довољно мала, ни довољно слаба, ни довољно унижена да би они били задовољни. 

-Србија коју градимо је Србија снаге, Србија која ће да вас поштује, али Србија коју нећете моћи да газите као што сте је газили пре 10 и пре 15 и пре 20 година. Никада више. То време је давно прошло, нагласио је Вучић. 

Он је поново изразио најискреније саучешће влади и народу Новог Зеланда и муслиманима не само на Новом Зеланду него муслиманима широм света. 

-То је језив чин једног лудака, психопате, толико језив да не знате шта бисте све на то рекли, рекао је Вучић.

Руски војник мучки убијен. Више о томе прочитајте ОВДЕ

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Убијено 49 особа у нападу на Новом Зеланду. 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА