Најновије

ОВА АРАПСКА ЗЕМЉА ПОНОВО ПОСТАЈЕ ВОЈНА СИЛА: Купују огромну количину ловаца Су-35

Руска Федерација је са Египтом склопила уговор за испоруку неколико десетина тешких мултифункционалних ловаца Су-35, објавио је руски лист Комерсант, позивајући се на два топ менаџера предузећа у индустрији одбране.

Су-35 (Фото: Pixabay)

“Овај споразум, који подразумева снабдевање више од две десетине авиона и авионске опреме за њих у износу од око 2 милијарде долара, ступио је на снагу крајем 2018. године, а саме залихе могу бити испоручене већ 2020.-2021.

Саговорници листа су одбили да открију цену уговора, али су навели да уговор "гарантује коришћење капацитета произвођача авиона, фабрике Комсомољск на Амуру, неколико година унапред", наводи се у чланку.

Истовремено, један од саговорника листа нагласио је да производне могућности фабричке линије дозвољавају компанији да произведе око 20 таквих авиона за потребе руске авијације без проблема у периоду 2019-2020.

Савезна служба за војно-техничку сарадњу и Рособоронекпорт (специјални извозник руског оружја) су се суздржали од коментара на ову тему, преноси Комерсант.

Прошле године, руске ваздухопловне снаге су примиле десет таквих ловаца.

А чиме Руси појачавају ратну морнарицу, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Су-35

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА