Најновије

СЛОВЕНИЈА ПОВЛАЧИ ПРИЗНАЊЕ НЕЗАВИСНОСТИ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ КОСОВО?! Поднет захтев парламенту у Љубљани

Председник Словеначке националне странке Змаго Јелинчић поднео је данас у парламенту Словеније захтев министру спољних послова Миру Церару да Словенија повуче признање Косова.

Војска Словеније (Фото: Јутјуб)

Тако је, после Италије, ово друга чланица ЕУ у којој се на високом нивоу разматра одлука о кључном државном питању Србије. Словеначка национална странка је још 2008, када се у словеначком Парламенту гласало о признавању независности Косова, била против тога.

На то је у Београду ове недеље подсетио и потпредседник те  странке Јан Ивануша који је гостовао у емисији „Спутњика" - На нишану Мирослава Лазанског.

- И данас исто мислимо. Добре односе са Србијом имамо већ деценијама и надамо се да ће тако и остати. Постоји нови путоказ, нова смерница за то да се признања Косова пониште, јер су се сада сви ставовима повукли уназад. Шпанија је у међувремену добила проблем са Каталонијом. Јасно је да сада треба бити паметан и одлучан у захтевима за повлачење признања. Видећемо како ће проћи европски избори у мају, али надамо се неким новим идејама и неким новим снагама које би то омогућиле - рекао је Ивануша.

Погледајте ОВДЕ шта је рекао Радован Караџић уочи изрицања пресуде.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рат на Косову 1999. године

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА