Најновије

ЕКСКЛУЗИВНО: Због Вацића, Чеда финансира борбу за српски Космет и Републику Српску!

Након вишегодишњег избегавања рочишта и покушаја пролонгирања процеса, лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић изгубио је парницу са Мишом Вацићем, пошто га је први човек Српске деснице тужио јер је у једној емисији крајем 2016. године рекао како "је власт довела силеџију у канцеларију за Косово и Метохију". Према правоснажној пресуди, Јовановића ће изјава која је предмет спора коштати 111 хиљада динара накнаде штете Вацићу и још 50.000 динара судских трошкова!

Миша Вацић и Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

Вацић је, иронично, изразио захвалност Чедомиру Јовановићу што је “ревидирао” ставове и одлучио да своје приходе усмери за остварење национално битних циљева.

– Ето, да ми је неко рекао да ће Јовановић уплаћивати две трећине своје зараде за промоцију српског Космета, за борбу за независност Републике Српске и за друге националне интересе, јер ће на то отићи сваки динар који сам добио по одштетном захтеву, не бих веровао – закључио је Вацић и истакао да ова пресуда није само његова победа, већ победа сваког српског националисте и “истовремено доказ да су аргументи против оних који покушавају да блате и лажно оптужују свакога ко брани Србију и српске интересе”.

Правни заступник Мише Вацића, адвокат Мирјана Радовановић истакла је да је задовољна овом пресудом, пре свега јер је Јовановић очигледно желео да искористи позицију и моћ да избегне одговорност за изговорену реч и увреду.

– Ово је доказ да нема недодирљивих и да нико, без обзира на позицију, не може да се сакрије, побегне или избегне законске санкције, колико год то покушавао – каже Радовановићева и наглашава да ће на име трошкова, посредством извршитеља, одлазити 2/3 посланичке плате Јовановића.

Вацић најављује да ће великосрпски национализам ојачати јер је тужио и Ненада Чанка и Маринику Тепић, где такође очекује да ће суд пресудити као и у случају Јовановића, а паре ће потрошити на борбу за националне циљеве.

Европа поново уцењује Србију. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: nacionalist. rs, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Миша Вацић на ТВ Н1

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА