Најновије

СУПЕРСОНИЧНО ОРУЖЈЕ РУСИЈЕ И КИНЕ НАТЕРАЛО АМЕРИКУ НА ОЗБИЉНЕ МЕРЕ: Нове свемирске снаге имаће посебне задатке!

Док Пентагон најављује озбиљна улагања у заштиту од суперсоничних оружаних система Русије и Кине, из Пекинга стижу оптужбе да је реч само о изговору за прављење засебних свемирских снага које ће служити за постизање војне доминације, пише Sputnik International.

Авангард (Фото: Јутјуб)

Америка ће искористити своју најновију војну грану да се супротстави претњама суперсоничним оружаним системима које развијају Кина и Русија, рекао је вршилац дужности министра одбране Патрик Шенан.

"Направили смо мапу пута којим ћемо искористити простор за смањење претњи САД, а један од првих корака одређује начин на који ћемо се супротставити хиперсоничном оружју које представља ризик нашим људима и домовини" рекао је он.

Јуче, коментаришући одлуку САД о стварању нових засебних свемирских снага позивајући се на наводне претње Кине и Русије, портпарол кинеског министарства спољних послова Генг Шуанг оптужио је Вашингтон за "тежње за успостављањем једностране војне надмоћи и развој напредног оружја".

Овај комента се односио на Шананову најаву да је Вашингтон основао нову свемирски агенцију (СДА) у циљу "дефинисања и надгелдања" будуће свемирске архитектуре и убрзали развој уз смањење бирократије и неефикасности. Коначно, СДА ће бити пребачена на предложене америчке свемирске снаге, које мора да одобри Конгрес, пише Sputnik International.

Откривамо све детаље акције Слатина и како су Руси отишли с Косова. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА