Најновије

ДОК РАДОВАН РОБИЈА, МАЈКА СРЕБРЕНИЦЕ СЕ БАХАТИ "Ј*бем вам мајку, живим као лорд! Имам куће и џип, а месечна примања..." (ВИДЕО)

Први председник Републике Српске Радован Караџић је у Хагу проглашен кривим за геноцид, злочине против човечности и кршење закона и обичаја ратовања. Осуђен је на доживотну робију.

Мунира Субашић (Фото: Јутјуб)

Тиме је првостепена пресуда Радовану Караџићу, којом је био осуђен на 40 година због геноцида у Сребреници и злочина у БиХ преиначена у још ригорознију казну због геноцида у Сребреници и злочина пртив човечности, кршења закона и обичаја ратовања.

Многи светски стручњаци су сложни да Срби нису починили геноцид над муслиманским становништвом у Сребреници, већ да су убиства Бошњака искоришћена како би се оцрнио српски народ и оправдали сви злочини над њим.

Познати историчар др Едвард Херман оценио је недавно да је у Сребреници било више злочина, а да је убијање босанско-муслиманских војника био одговор на убиство више од 2.000 српских цивила, углавном жена и деце на истој локацији.

- Масакр у Сребреници увек стављам под наводнике јер их је заправо било много на подручју Сребренице. На пример, био је онај пре јула 1995, када је огроман број Срба убијен од стране муслимана, босанских муслимана и снага које су изашле из Сребренице. Једна процена је да је било више од 150 српских села која су потпуно збрисана, а једна студија открива имена 2.383 српска цивила који су убијени у периоду од 1992. до јула 1995. Могли бисмо то назвати "први масакр у Сребреници" - рекао је Херман.

Ипак, ово не смета Мунири Субашић, председници удружења Мајке Сребренице да овај злочин искористи за личну корист.

Она је пред камером ФТВ рекла да има две куће у Сарајеву, а да њен син вози џип који су УН донирале удружењу.

- Тачно је да имам две куће, а један читав спрат сам изнајмљивала једном министру у Влади БиХ за новац. Шта бих друго са толиком кућом? - рекла је Мунира.

Ово није све што  Субашић поседује. Њено удружење је од "Телекома БиХ" добило 300.000 марака, а на листи некретнина и поседа има и око шест хектара земље.

- Рођаку Хамиду, који је био директор "Телекома БиХ", дала сам део земље да озида себи викендицу. Дала сам му плац јер смо од њега добили 300.000 марака. Добијамо паре и за помоћ повратницима, као и за рад нашег удружења – хвалила се она.

Мајка Сребренице поноси се и примањима која су још 2010. месечно износи око 4.000 конвертибилних марака. 

- Је*ем вам мајку, може ми вала бити 2.000 марака да трошим и да уживам ко лорд – изјавила је она у камеру.

Лазански растурио Хаг, па проговорио о Сребреници! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА