Најновије

КОВИЋ: Вучић предаје 120.000 Срба Тачију и Харадинају! (ВИДЕО)

Гостујући у емисији “Скенирање “ у продукцији Хелмкаста, историчар Милош Kовић оценио је да би разграничењем или признањем Kосова, председник Александар Вучић предао, поред српске територије, Хашиму Тачију и Рамушу Харадинају 120.000 Срба.

Милош Ковић (Фото: Helm Cast)

“О Kосову нема разговора , нити треба да се разговара. Kосовски завет је за Србе, оно што је Нови завет за Хришћане. Не сме да се размишља у било ком другом правцу, Kосово је српско И свако ко мисли другачије и ко говори другачије поставља се питање његове моралности. Стално се спочитава како Срби живе од косовсог мита. Али, морате да схватите да сви народи имају своје митове. Народи имају потребу за митовима, па ако немате свој  косовски , имаћете  холивудски мит”, рекао је Kовић.

Он је додао да Србија никада у својој историји није била у тако тешко моменту у коме је сада да јој се отима део територије као данас.

“Kосовско питање не морамо да решимо ми, наша генерација. То је питање које је отворено вековима. Оно што ми данас морамо јесте да добијемо на времену да се геополитичке околности промене. Да ли заиста мислите да ће Америка бити светска сила још дуго? Само се бојим д аовде ни председник Србије не зна шта зашраво значи замрзнути конфликт. То не значи да престанете потпуно да разговарате како они то сада представљају. Ви и даље остајете у разговорима о Kосову, али не решавате коначан статус док се не стове боље геополитичке околности за Србију”, објаснио је Kовић.

Kовић, који је професор на Kатедри за историју, Филозофског факултета је додао да подржава грађанске протесте , али да није потписник петиције “105 од 5 милиона” коју су потписале његове универзитетске колеге, зато што се на протестима који се одржавају широм Србије “Kосово скоро и не помиње”.

“ Опозиција је када је усвојила ону Златиборску декларацију лепо у њој обрадила питање Kосова и заложила се за очување. То је, по мом мишљењу, било сасвим добро. Међутим, не знам због чега, али могу да нагађам, Kосово је ођедном као тема  гурнуто у страну и нико га не спомиње на тим протестима,а тражи се слобода , људска права, слобода медија. Па сачекајте, људска права су најугроженија нашим сународницима на Kосову и Метохији где има деце која имају по 20 година и која су рођена и одрасла у гету. Ако то заборављају они који протестују, ја тако нешто да подржим не могу”, рекао је Kовић.

Војска Републике Албаније већ други пут у протекла два месеца изводи заједничке вежбе са такозваном војском Косова на територији Косова и Метохије, тачније на територији Србије. Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА