Најновије

ТАДИЋ ПРЕЛОМИО: Ево са киме се удружује

На седници Главног одбора Социјалдемократске странке (СДС) једногласно је донета одлука о процесу интеграције СДС-а са Демократском странком и Заједно за Србију.

Борис Тадић (Фото: Јутјуб)

Главни одбор СДС-а је, такође, данашњом одлуком овластио Председништво СДС да настави преговоре са ДС и ЗЗС о организовању скупштине на којој би се ове три странке ујединиле у нову организацију, наведено је у саопштењу СДС-а.

"У околностима борбе против Вучићевог режима и његове страначке мегаструктуре у опозицији је неопходно формирање снажне страначке инфраструктуре са јасно дефинисаном политиком и удруживање странака које деле исту вредносну и политичку оријентацију", поручио је председник СДС-а Борис Тадић.

Напомиње да грађански протести представљају најшири блок који окупља грађане свих политичких оријентација, док је Савез за Србију, каже, ужи политички ентитет који окупља политичке странке различитих оријентација.

"Нова организација је одговор на критике да је актуелна опозициона борба у ширим политичким савезима исувише политички дифузна и усмерена само на рушење режима, али је истовремено и ојачавање постојећих савеза у оквиру којих настављамо заједничку борбу за слободну и демократску Србију", истиче Тадић.

Према његовим речима, борба за демократију и изборне услове подразумева заједничку борбу свих истинских опозиционих странака, без обзира на политички предзнак.

"Међутим, нова организација коју оснивамо даје одговор и за ‘дан после‘ и нуди јасну политику", додаје Тадић.

Наводи да је идеја уједињења странака насталих из ДС-а претпоставка изградње демократије у Србији и остваривања стратешког циља пуноправног чланства у ЕУ.

"Вучићева власт је увек спремна да од тог циља одустане, као што је била спремна и да уништи све демократске и независне институције у последњих седам година", наводи Тадић.

Истиче да политика евроинтеграција у Србији не сме бити сведена на пуки инструмент доласка и одржавања Вучића на власти, јер, како каже, та политика подразумева поштовање европских вредности, а не само формално учлањење у ЕУ.

"Резултат те политике мора бити реформисана, модерна и развијена Србија, а не међународни аплауз за предају легитимних националних интереса на Косову. Зато је неопходно обнављање ДС-а и ојачавање њене изворне мисије инфраструктуром која би могла да се одупре овом режиму", подвлачи Тадић.

О детаљима последњег протеста 1 од 5 милиона сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тадић о бојкоту

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА