Најновије

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ЈЕ ПОСЛЕДЊА НАТО РАКЕТА: ДСС разоткрива његове планове (ФОТО/ВИДЕО)

Демократска странка Србије (ДСС) поставила је данас, у парку испред зграде Председништва Србије на Андрићевом венцу, споменик "Александар Вучић, последња НАТО ракета", на коме је ракета чији доњи део симболизује почетак НАТО агресије 24. марта 1999. године, а горњи, на коме је налив перо, евентуално потписивање правно обавезујућег споразума.

Последња НАТО ракета (Фото: Јутјуб)

Председник ДСС Милош Јовановић рекао је новинарима, после откривања споменика, да НАТО агресија није завршена.

"Оно што је био циљ НАТО агресије управо се завршава пред нашим очима. У завршетку те акције, што је срамота за све нас, учествује директно српска власт, односно председник Србије Александар Вучић", истакао је Јовановић.

Јовановић је рекао да је то споменик Александру Вучићу који је "кренуо у своју политичку каријеру као осведочени патриота, а жели да је заврши као осведочени издајник".

Он је навео да је пре 20 година почео најозбиљнији рад на сецесији Косова, а 20 година након тога он ће се, по свој прилици, завршити "потписом налив пером на некакав правно обавезујући споразум којим би Србија требало да призна сецесију Косова".

Према његовим речима, то би био пораз српске националне идеје, историје и пљување по свакој жртви.

Јовановић је истакао да се ДСС противи таквом епилогу и да ће дати све од себе да се тако нешто не деси.

"Вучић данас у Нишу обележава нешто на шта нема морално право, јер ће потписом који жели да стави на правно обавезујући споразум обесмислити сваку жртву која је пала у одбрани земље 1999. године", рекао је Јовановић.

Потписивање овог споразума би, како је рекао, Србију увело у нестабилност за наредних 20 година.

"Предамо ли Косово то није крај проблема.То је отварање и почетак низа нових проблема од Рашке области, преко Војводине, преко југа и централне Србије. Предаја Косова нас уводи у нови циклус озбиљних нестабилности. Ми то желимо да спречимо", истакао је Јовановић.

Председник Омладине ДСС Здравко Веселинов је рекао да се Омладина странке одлучила на овај перформанс, јер следи потписивање правно обавезујућег споразума који би био "последњи чин велеиздаје Александра Вучића и предаје Косова и Метохије".

По његовим речима, да су последице НАТО бомбардовања убијени грађани, жртве од осиромашеног уранијума, а да ће "последице Александра Вучића и потписа бити велеиздаја и даље распарчавање Србије".

Како је руска војска слетела у Венецуелу, погледајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Почетак бомбардовања СРЈ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА