Најновије

ДРАШКОВИЋ: Да је споразум потписан, рата са НАТО не би било

Лидер СПО и потпредседник савезне владе СРЈ 1999. године Вук Драшковић изјавио је да је неспорно да би рат с НАТО-ом био избегнут да је потписан споразум у Рамбујеу.

Вук Драшковић (Фото: Медија центар)

- Да је Милошевић прихватио прву верзију понуђеног споразума, Албанци би споразум одбили и били ломљени од Запада све док не пристану - рекао је Драшковић.

Пошто је Милошевић одбио, наставио је Драшковић, Мадлен Олбрајт стиже бесна у Париз, па добијамо предлог неповољнији по нас, али и даље прихватљивији од бомби и губитка Косова.

- Милошевић каже ''не'', али и Хашим Тачи каже ''не''. Албанци ће попустити. Њима су бомбе по Србији одговарале и нису хтели да буду сметња бомбардовању - навео је Драшковић.

Према његовим речима, Ричард Холбрук долази у Београд и нуди Милошевићу писане гаранције да ће Косово остати у Србији.

- Он и то одбија. Холбрук пита: ''Знате ли шта следи''? Милошевић, хладнокрвно: ''Знам, следе НАТО бомбе" - рекао је Вук Драшковић.

Он тврди да Милошевић није хтео споразум, "само је глумио да га хоће" и да је зато у Рамбује послао преговараче без имена и презимена, без знања и искуства и само је, наводи, Милан Милутиновић био разуман и квалификован за преговоре, али ништа није смео да каже и прихвати без одобрења Милошевића. На питање да је споразум потписан каква би била судбина Косова, Драшковић одговара:

- Једно је сигурно - НАТО бомбардовања не би било. И вероватно би Косово данас имало статус изнад аутономије, а не и статус независне државе - рекао је Драшковић.

На питање шта је о том периоду и рату дознаје касније, а да у то време није знао, Драшковић је рекао:

- Нисам знао да се албански цивили убијају, а лешеви тајно возе у Србију и тајно сахрањују на полигонима полиције у Београду, у рекама и језерима.

Пилот “невидљивог” Ф-117: Кајем се што сам бацао бомбе на српску децу. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Камењем на Мадлен Олбрајт у источној Славонији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА