Најновије

УКРАЈИНСКИ АГЕНТ ПРЕШАО НА РУСКУ СТРАНУ: Испричао језиве детаље о злочинима Порошенкових фашиста (ФОТО/ВИДЕО)

Дана 25. марта Василиј Прозоров, официр Украјинске службе безбедности (СБУ), који је побегао у Русију, одржао је конференцију за штампу у Москви. Он је открио чињенице и документе у вези са тајним локацијама за мучење, примерима политичких превара и злостављања, трагедијом МХ-17 и другим кључним догађајима у модерној Украјини.

Украјински војници (Фото: РИА Новости)

Према бившем официру СБУ, украјинска влада је успоставила мрежу тајних локација за мучење у подручју такозване антитерористичке операције (АТО) у источном делу земље. Један од њих се налази у близини војног аеродрома у Маријупољу.

Прозоров је рекао да има информације о местима мучења, али да је био активан од јануара 2017. У два месеца његове ротације у зони борбе, у лето-јесен 2014. године, више од 300 људи прошло је кроз ово место мучења, која је незванично названо "Библиотека".

Он је додао да су према његовим подацима, најмање 2 особе умрле од последица мучења. Међутим, број би могао бити већи, додао је Прозоров. Говорио је и о низу убистава истакнутих команданата локалних снага отпора у региону Донбаса. Он је рекао да СБУ стоји иза убиства команданата и лидера Доњецке и Луганске народне републике (ДНР и ЛНР).

- Њихово убијање било је рад специјалних служби Украјине - нагласио је он негирајући тврдње да су многе вође милиције убијени у међусобним сукобима.

Према Прозоровим речима, ову кампању води специјална јединица СБУ, а њени чланови пролазе обуку под вођством инструктора из Уједињеног Краљевства и других земаља. Они су специјализовани за терористичке нападе и герилске акције. Такође се осврнуо на трагедију МХ-17 у источној Украјини 2014. године.

- То је моје лично мишљење и оно се ослања на одређене информације. Украјинска страна је саучесник катастрофе обарања малезијског авиона на лету МХ-17 – рекао је Прозоров.

Он је посебно нагласио да су садашњи заменик шефа украјинског председничког особља Валери Кондратиук и шеф Управе за обавештајне послове Министарства одбране Украјине, Васили Бурба, одговорни за прикривање доказа. Бивши официр је рекао да је СБУ у потпуности под контролом садашњег председника Петра Порошенка и да се припрема за намештање гласова на председничким изборима 31. марта.

- Желим да вам скренем пажњу да је систем електронског гласања Вибори у потпуности под контролом одељења за компјутерску и информациону безбедност СБУ - рекао је Прозоров.

- У свакој локалној изборној комисији биће представници особља СБУ, који ће штитити резултате гласања и листиће и пратити их до Централне изборне комисије. СБУ и њен шеф Василиј Грицак је структура коју апсолутно контролише Порошенко - додао је он.

Прозоров је истакао да је још један доказ предстојеће преваре повећање плата службеника СБУ-овог одељења за компјутерску и информациону безбедност од фебруара 2019. године. Реагујући на ангажовање страних сила, он је рекао да чланови службе ЦИА често посећују канцеларије СБУ и посећују зону борбе у источној Украјини. Он је додао да постоји више страних инструктора (тј. плаћеника) који су убачени у националистичке батаљоне распоређене у зони борбе.

Фотографије које доказују све ове злочине Украјинаца можете погледати ОВДЕ.

Израелска војска креће у напад на појас Газе. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сукоби у Донбасу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА