Најновије

НИШТА ОД ПРИМИРЈА, ЧУЈУ СЕ СИРЕНЕ ЗА НАПАД, ГОРИ ПОЈАС ГАЗЕ: Жестоки сукоби у току ноћи, војска довезла тенкове на границу! (ВИДЕО)

Палестински екстремисти из појаса Газе у току ноћи поново су испалили ракете на циљеве на југу Израела, а Израел је одговорио ваздушним нападима на територију под контролом Хамаса, иако су Палестинци јуче саопштили да је уз помоћ Египта постигнуто примирје.

Газа (Фото: Јутјуб)

Сирене за напад су наставиле су да се чују у израелским градовима у близини границе, а војска је распоредила додатне трупе и тенкове дуж границе и саопштила да су као одговор на ракетни напад нападнути Хамасов комплекс и станице.

Није било непосредних извештаја о жртвама.

Најновији сукоби Израела и Палестине почели су у понедељак ујутру пошто је седморо Израелаца рањено у ракетом нападу близу Тел Авива. Израел је затим у знак одмазде извео низ ваздушних напада на локације широм Појаса Газе, у којем је седам особа рањено када је током напада погођена једна кућа.

Палестински званичници су затим у понедељак саопштили да је Египат посредовао у постизању примирја. Према наводима неименованог званичника који је упознат с посредовањем Египта, примирје је ступило на снагу у 22.00 по локалном времену. О томе да је договорен прекид ватре јавила је и телевизија Хамаса.

Израелски званичници се нису огласили са коментарима поводом наводног примирја, а у земљи је вандредно стање и даље на снази, школе на југу земље су затворене и становницима је наложено да остану у близини склоништа. Војска је саопштила да је "спремна за разне сценарије".

Израелски премијер, Бењамин Нетањаху је овим поводом скратио посету САД.

"Израел ово неће толерисати. Ја нећу толерисати ово", изјавио је он. Председник САД Доналд Трамп је новинарима са Нетањахуом рекао да је Израел има "апсолутно право" да се брани.

Израел је водио три рата за Газу откако је Хамас преузео контролу над том територијом 2007. године. Израелски ваздушни напади у знак одмазде за ракете из Газе су честа појава, али израелска брза мобилизација додатних трупа у пограничну област била је необична.

Како је совјетска подморница распорила стомак америчком носачу авиона прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА