Најновије

ИРАНСКЕ И АМЕРИЧКЕ ТРУПЕ У СИРИЈИ НА ОПАСНОМ ОДСТОЈАЊУ: Деле их само стотине метара!

Борба против Исламске државе у региону Еуфрата ближи се крају, али је америчка војска још увек распоређена на територијама које контролишу Сиријске демократске снаге (СДФ) у источној Сирији.

Америчка војска (Фото: Јутјуб)

Упркос проглашењу победе америчког председника Доналда Трампа над Исламском државом, америчке трупе у Сирији и даље одржавају императивну присутност у близини фронта сиријске војске у покрајини Деир ез Зор.

Постоји добар разлог за распоређивање америчких трупа у овој области: иранске снаге су присутне дуж западне обале Еуфрата, са војском између Ал-Салихије на северу и Ал Букамала на југу.

Говорећи из главног града Дамаска, сиријски војни извор је јутрос рекао да само неколико стотина метара раздвајају америчке оружане снаге од иранског корпуса Исламске револуционарне гарде (ИРГЦ).

Поред присуства особља ИРГЦ-а, такође се верује да су иранске групе као што су либански Хезболах и ирачке снаге Хашд ал-Шаби активне и у овом региону; међутим, тешко је то потврдити, јер делују одвојено од сиријске војске. ИРГЦ је, с друге стране, објавила да су присутни у источној Сирији.

Са снажним присуством Ирана у региону долине Еуфрата, САД ће вероватно задржати своје снаге дуж источне обале, где ће моћи пажљиво да прате ИРГЦ.

Спрема се хаос у Сирији! Милитанти добили зелено светло од Американаца! Више о томе прочитајте ОВДЕ

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Америчка војска у Ираку и Сирији.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА