Најновије

КГБ ШКОЛА! РУСКЕ СЛУЖБЕ НЕ СПАВАЈУ! Спречено 20 терористичких напада и то у фази припреме!

У Русији је прошле године спречено 20 терористичких напада у стадијуму припреме, саопштио је први заменик руководиоца Националног противтерористичког комитета Русије Игор Куљагин.

ФСБ (Фото: Риа)

 - Захваљујући правовременим акцијама полиције и снага безбедности 2018. године је у припремној фази спречено 36 терористичких злочина, укључујући 20 терористичких напада. У противтерористичким операцијама и појединачним оперативно-борбеним активностима неутралисано је 69 бандита, међу којима 10 лидера, притворено је 37 вођа, 257 бандита и 622 њихова саучесника - прецизирао је Куљагин.

Иза ових бројки не само да стоје проверене и ефикасне акције Федералне службе безбедности Русије (ФСБ), Министарства унутрашњих послова, Националне гарде (Росгвардије), већ су, како је нагласио Куљагин, спасени животи.

- Бандити су планирали да изврше нападе на полицајце и обичне људе на јавним местима, бирачким местима на дан избора за време председничких избори у Русији, у просторима где се обележавао Дан победе, у саобраћајној инфраструктури, трговачким и забавним центрима - навео је он.

Куљагин је нагласио да је захваљујући доследном раду свих субјеката за сузбијање тероризма у Русији и даље постоји тенденција смањења броја терористичких злочина.

- Прошле године забележено је три пута мање него 2017. године. У протеклих пет година број почињених терористичких злочина смањен је 24 пута - са 218 2012. године на девет 2018 - додао је он.

Амерички аналитичари часописа The National Interest су у најновијем тексту упоредили борбене могућности руских и америчких ловачких авиона пете генерације Су-57 и F-35. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како дејствује ФСБ.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА