Најновије

СКАНДАЛ: У Паризу уклоњена изложба „Док су падале бомбе“ да НАТО војницима не буде непријатно (ФОТО)

У културном центру Србије у Паризу била је на кратко отворена изложба „Србија 1999. – 20 година после – Док су падале бомбе“. Разлог је, како се наводи, да се не би НАТО војници лоше осећали. Наташа Пејин, координатор за односе са медијима КИЦ-а у Паризу негодовала је ову одлуку и на својој фејсбук страници описала како је до тога дошло. Њену изјаву преносимо у целини.

Скинуте слике у Паризу (Фото: Фејсбук)

Пише: Наташа Пејин

На посао сам дошла у 11:30 и затекла зидове галерије Културног центра Србије у Паризу празне. Изложба Историјског музеја Србије, која је отворена 23. марта, ”Србија 1999. – 20 година после – Док су падале бомбе”, Биљане Вилимон и Владе Величковића је склоњена, платна Биљане Вилимон су уролована, документарне фотографије које су део изложбе такође, слика Владе Величковића је остала у приземљу галерије.

У моменту док сам гледала и чудила се наишао је Директор Културног центра Србије, Радослав Лале Павловић и рекао да данас имамо пријем званица у 18 часова и да је из амбасаде добио налог да се слике скину како, цитирам, официрима НАТО-а не би било непријатно. Вече пре, синоћ, све је било уклоњено са зидова. Званице, војни аташеи земаља, између осталих и оних, које су бомбардовале Србију 1999. Не знам прецизан назив конференције… Директор је наставио да ми објашњава да ће бити коктел, шта ја треба да радим.

Рекла сам му: Ви Лале Павловићу учествујете у страшној срамоти и понижењу Србије и српских жртава и треба да вас је срамота. Одбијам да учествујем у овоме, а што се коктела тиче, у оваквим условима, ни чашу хладне воде нећу изнети никоме. Отишао је без речи.

Пред почетак конференције, један момак из организације је дошао у канцеларију и донео све каталоге изложбе који су били у галерији, са питањем где то да склони? Питала сам, зашто? Одговорио је да не сме ништа од тога да се види у сали. Потом је дошао и директор и рекао ми да донесем микрофоне да урадим тонску пробу.

Одбила сам да на било који начин учествујем у тој срамоти у Српском културном центру где се понижава Србија, уметници који излажу и жртве бомбардoвања 1999, а да као врхунац понижења то сами Срби организију! Напустила сам канцеларију пре доласка званица.

Уједно објављујем да од 31. марта не радим у тој институцији, јер су надлежни, недавно, после годину и по дана мога рада, установили да немам квалификације нити компетенције за то радно место.

Сад и ја видим да немам.

Како се власт у Новом Саду окреће против Русије, поглдајте ОВДЕ.

Извор: Фејсбук страница аутора

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ваздушна опасност 1999. године

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА