Најновије

СПРЕМА СЕ ХАОС У СИРИЈИ! Милитанти добили зелено светло од Американаца! Руси у приправности! (ВИДЕО)

Идлиб је једна од последњих сиријских области у којој су милитанти, укључујући терористе Џабхат Нусре, још увек активни. Штавише, много милитаната је доведено тамо из других региона у договору са властима.

Рат у Сирији (Фото: Јутјуб)

Стални представник Русије при УН Василиј Небензија изјавио је у среду да милитанти и бели шлемови спремају нове организоване хемијске нападе у сиријском Идлибу. Раније ове године, руско Министарство спољних послова саопштило је да су Бели шлемови распоредили опрему у неколико болница у сиријској провинцији Идлиб како би снимили лажне инсцениране хемијске нападе и за то оптужили Дамаск.

Москва и Дамаск су у бројним приликама истакли да су Бели шлемови организовали низ провокација у Сирији, укључујући употребу хемијског оружја како би окривили сиријску владу и пружили западним земљама оправдање за интервенцију у Сирији. Злогласна невладина организација је у више наврата била разбијена и снимала лажне нападе: у априлу прошле године група је објавила снимке у којима су доктори у болницама у Думи лечили пацијенте који су били наводне жртве наводног хемијског напада од стране сиријске војске. 

Видео изнад: Хемијски напад на недужне сиријске цивиле од стране џихадиста и терориста из правца Идлиба – то је права истина о употреби хемијског оружја.

Извештаји о наводној употреби хемијских агенаса у источној Гути појавили су се 7. априла 2018. у неким медијима, наводећи милитанте на терену. Бројне западне земље, укључујући Француску, САД и Велику Британију, брзо су искористиле те тврдње и одмах оптужиле сиријског председника Башара ал-Асада да је бацио бомбе са хлором на цивиле. Дамаск је жестоко демантовао те наводе, осуђујући напад као инсценирану провокацију како би се оправдала потенцијална страна интервенција.

Руске службе никад не спавају. Погледајте ОВДЕ шта су агенти ФСБ-а урадили.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски хеликоптери туку терористе у северној Хами и Идлибу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА