Најновије

ЗАХАРОВА: Амерички медији и новинари се морају извинити за лажи да је Русија Трампа довела на власт

Министарстви иностраних послова РФ затражило је од америчких медија и новинара који су током две протекле две године без икаквих доказа оптуживали Русију за мешање у председничке изборе на којима је Доналд Трамп победио Хилари Клинтон – да се извине.

Захарова (Фото: mid.ru)

Да се извине Русији и њеној јавности. За кампању лажи да је Москва довела Трампа на власт и да подрива америчку демократију и изборни систем.

Портпаролка руске дипломатије Марија Захарова оценила је да су на Русију нападали „пропагандисти који се продају за новинаре“:

„Нећу ништа да кажем о ономе што такви `новинари` осећају пред господином Трампом и не знам хоће ли се њему извинити. Уосталом, то је америчка унутрашња ствар. Али, морали би се извинити америчкој јавности, а и руској – имам у виду целу Русију. Та информациона булумента је две године у Сједињеним Државама диктирала своју антируску инфо-агенду“.

Захарова је открила да ће Москва сачинити детаљну анализу текстова и тв-емисија којима су Американци убеђивани да је Трамп био у „завери са Русијом“.

Нагласила је да ће та анализа бити достављена „свим надлежним међународним организацијама“.

Захарова је – у име Министарства иностраних послова РФ – поручила Вашингтону да се руски официри (њих око сто) налазе у венецуели у складу са споразумом о војно-техничкој сарадњи који су Москва и касракас потписали 2004-те године. Дакле: да имају пуно право да се налазе у Венецуели на позив њене владе.

Москва је на овај начин одреаговала на тврдњу Организације америчких држава да су припадници оружаних снага Русије извршили „инвазију на територију Венецуеле“ и тобоже нарушили њен суверенитет.

Захарова је на овај начин одбацила захтев ОАД да руски официри напусте Венецуелу и у наставку указала:

„Вашингтон покушава да прети земљама које сарађују са Венецуелом. САД настављају да сматрају Латинску Америку и Западну хемисферу зоном својих ексклузивних интереса. С обзиром на ово, тешко је схватити шта САД траже у Источној хемисфери. Изгледа да у Вашингтону сматрају да су му народи у том делу света захвални што смењује њихове лидере и убија неподобне. Или можда верују да људи по свету чекају да им амерички бомбардери донесу демократију. То се може проверити код Ирачана, Либијаца и Срба“.

Чим су Путинови војници стигли у Венецуелу, Амери пустили бесне псе! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА