Најновије

ЖЕЛИТЕ АУТОМОБИЛ СА ''ЕВРО 3'' МОТОРОМ? Нећете моћи да га увезете

Министар Триван објаснио своју иницијативу: Још није донета одлука о забрани увоза половњака старијих од десет година, размишља се о решењу. Можда ће се прво забранити возила са "евро 3" мотором.

Голф 4 (Фото: Јутјуб)

Министар за заштиту животне средине Горан Триван каже да још није донета одлука о забрани увоза половњака старијих од десет година, него да се размишља о решењу. Можда ће се прво забранити возила са "евро 3" мотором. Ипак, наглашава да је најважније да се схвати да нам преостаје само један пут и да до њега морамо што пре да стигнемо, а то је чист ваздух и да је то нешто око чега нема погађања.

- Можда ће прво бити забрањен увоз само за возила са "евро 3" а не и са "евро 4" мотором - преноси Триван. - Да ли ћемо ограничити увоз на возила млађа од 10 година или само у првом тренутку за возила са "евро 3" мотором видећемо. Ово је био само својеврсни пробни балон да видимо какве ће бити реакције јавности, увозника. Тек следе расправе, панели, извагаћемо све, али од зацртаног плана да Србија има еколошки кудикамо боља возила на својим путевима нећемо одустати.

Очекивања су да од следеће године заживе нови прописи, али и субвенције за куповину нових хибридних и електровозила.

Уколико се ограничи увоз возила само на оне који имају еко-стандарде са најмање "евро 4" мотором, то би значило да се граница за забрану увоза са десет помера на 14 година. Јер "евро 3" стандард је уведен у производњу 2000. године и важио је пет година. Од 1. јануара 2006. сва возила су морала са имају "евро 4" стандард, што значи да би могло да се увезе и возило старо 14 година.

Најновији Путинов хит можете погледати ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тест Голфа 4 са Евро 3 мотором

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА