Најновије

ЛИЦЕМЕРНИ КАУБОЈИ: Перу руке крваве до лаката! Сејали смрт, а сада беже! Упиру прстом у... (ВИДЕО)

Портпарол америчког Стејт департмента рекао је да је бомбардовање болнице "Save the Children" у Јемену "ужасна ствар" и позвао Саудијску Коалицију која се бори у Јемену да спроведе истрагу, јавља Ројтерс.

Хути током сукоба у Јемену (Фото: Јутјуб)

Јемен је већ неколико година захваћен оружаним сукобом између владиних снага које предводе председник Абдрабух Мансур Хади и побуњени покрет Хута. Саудијска Коалиција врши ваздушне ударе против Хута на Хадијев захтев од марта 2015. године. Сукоб је довео до огромне хуманитарне кризе у Јемену.

У децембру су током разговора под окриљем УН у Шведској, зараћене стране пристале на прекид ватре у лучком граду Ал Ходејда, размену заробљеника и успостављање хуманитарних коридора у том подручју.

Амерички Сенат је средином марта усвојио резолуцију којом се окончава америчка подршка Саудијској Коалицији у рату у Јемену са 54:46 гласова. Међутим, Трампова администрација је раније изјавила да се противи резолуцији Сената, коју је раније усвојио Представнички дом, а председнички саветници препоручују да се на одлуку стави на вето.

Држава Венецуела жестоко казнила пучисту Хуана Гваида. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Један од најстрашнијих злочина Саудијске Коалиције у Јемену

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА