Најновије

МАЂАРСКА ОДБИЛА ДА УСТУПИ ТЕРИТОРИЈУ ЗА НАТО АГРЕСИЈУ! ЕУ тражила од Солане да сурово казни Будимпешту! Хрвати и Словенци понудили све!

Прошло је 20 година од почетка бомбардовања СРЈ које је трајало пуних 78 дана, а НАТО крије тајну улоге коју је имала Мађарска, одбивши да уступи своју територију за агресију Мађарска је била чланица НАТО у време када су бомбардери алијансе засипали Србију осиромашеним уранијумом и касетним бомбама. Међутим, оно што мало ко у Србији зна или памти је да наш сусед 1999. године није дозволио коришћење своје територије и ваздушног простора алијанси за агресију на Србију.

Бомбардовање СР Југослевије 1999. године (Фото: Јутјуб)

Здружену агресију на СР Југославију извршиле су следеће државе, чланице НАТО: Белгија, Холандија, Данска, Чешка, Француска, Немачка, Италија, Шпанија, Турска, Канада, Велика Британија, Норвешка, Пољска, Португал и Сједињене Америчке Државе. Прве државе које су НАТО-у дали своје територије за напад на Југославију биле су Хрватска и Словенија, које тада нису биле део овог војног савеза.

Мађарска која је постала чланица пред само бомбардовање Југославије, тачније 12. марта 1999. године није дозволила употребу своје територије за напад на Србију. Због те одлуке Европа је често критиковала Будимпешту да не ради довољно на проширењу мира и стабилности у региону, а чак су и остале чланице тражиле од Хавијера Солане да се казни овакво понашање Мађарске.

Српска војска може да се врати на Косово. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: espreso. rs, Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бомбардовање СР Југославије 1999. године

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА