Најновије

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ХАНУ: Србија ће се понашати у складу с понашањем земаља ЕУ

Председник Србије Александар Вучић састао се у вили "Мир" са комесаром ЕУ за проширење Јоханесом Ханом. Они су разговарали о европским интеграцијама Србије, ситуацији у региону и проблемима у дијалогу са Приштином.

Јоханес Хан и Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Европски комесар инсистирао је на напредовању у области демократије и владавине права зарад добробити друштва и кретања Србије на њеном европском путу. Вучић је истакао да Србија поштује највише демократске принципе и понашаће се у складу са понашањем Немачке, Француске и других земаља Европске уније када је реч о кључним питањима у области владавине права, рада полиције и правосудних органа.

Уочи Ханове посете из Европске комисије је саопштено да ће комесар у Београду поновити неопходност међупартијског дијалога и напредовања у области демократије и владавине права зарад добробити друштва и кретања Србије на њеном европском путу. Претходно су Вучић и Хан присуствовали свечаној церемонији проглашења Хана за новог амбасадора Спортских игара младих. Хан ће у петак с Вучићем и премијерком Аном Брнабић отворити обновљену Голубачку тврђаву. ЕУ је била један од главних донатора у реконструкцији тврђаве, која је један од најимпресивнијих драгуља културног наслеђа Србије.

Хан у Србију долази после посете БиХ, где је у Сарајеву разговарао с тамошњим званичницима и представницима цивилног друштва о реформама неопходним за напредак БиХ на путу евроинтеграција.

Шиптари полудели! Изнервирао их Швајцарац! Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић и Хан ће отворити реконструисану Голубачку тврђаву на Дунаву

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА