Најновије

ХИЉАДЕ ЉУДИ У ЛОНДОНУ ТРАЖИ "БРЕГЗИТ"! Доста им је ЕУ загорчавала животе?! (ВИДЕО)

Неколико хиљада демонстраната који су против одлагања британског напуштања Европске уније, марширало је данас центром Лондона. На данашњи дана Велика Британија је требала да изађе из ЕУ, али планови су се ипак променили, велике групе људи окупиле су се испред британског парламента машући британским заставама и узвикујући и "Збогом, збогом ЕУ", тако су исказали своје незадовљство, непоштовања њихове одлуке на реферндуму.

Британци (Фото: Pixabay)

На скупу је било доста транспарената са увредљивм порукама упућеним премијерки Терези Меј. Упркос присуству великог броја полицајаца, поједине групе блокирале су пут испред парламента, захтевајући да се  "Брегзит" догоди сада, преноси Ројтерс.

Демонстранте је предводио Најџел Фараж, главни заговорник Брегзита, за кога се сматра да је учино више од било кога у вршењу притиска на претходну британску владу да распише референдум о чланству у ЕУ, обратиће се демонстрантима након што посланици буду гласали о "огољеној" верзији споразума о Брегзиту, који је већ два пута одбијан.

То ће све бити уприличено на скупу "Издаја Брегзита", који ће бити кулминација двонедељног марша из Сандерленда на североистоку Енглеске до Лондона.

- Оно што је требало да буде прослава је, у ствари, издаја - рекао је Фараж за британске медије.

У Бискуповом парку на обали Темзе, окупило се око 1.000 људи носећи британске заставе и транспаренте на којима је писало "Одлазимо сада" и "Поштујте гласање" у намери да прошета до парламента.

Такође, активисти крајње деснице одржаће свој скуп на Вајтхолу, у близини канцеларије Терезе Меј у Даунинг стриту, док ће се левичари окупити на контра-маршу недалеко од њих.

Лавров упутио оштру поруку Западу. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хаос у британском парламенту због брегзита

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА