Најновије

РУСКИ ВОЈНИ АВИОН ПРЕЛЕТЕО ИЗНАД АМЕРИКЕ: Снимио им војне базе

Руски војни авион Ту-154М ЛК-1 је прелетео изнад територије САД, саопштавају амерички портали за мониторинг летова.

Ту-154М ЛК-1 (Фото: Влада Русије)

Према писању портала Тхе Дриве, авион са опремом за снимање и радарско праћење извршио је посматрачки лет у оквиру Уговора о отвореном небу.

Ту-154М полетео је из ваздухопловне базе Грејт Фолс у Монтани и неколико сати летео на западу земље - у Невади и Калифорнији. Конкретно, он је наставио близу ваздушних база Лемура, Кинеског језера и војног полигона Форт Ирвин, а такође је прелетео и територије база Едвардс, Крич и Нелис.

Посада ваздухоплова је затим надгледала НТТР, а затим и фабрику за производњу нуклеарног оружја Јука Флет. Поред тога, према медијским извештајима, авион је летео близу Локације 51, удаљене јединице ваздухопловне базе Едвардс.

Авион је летео већим делом лета на висини од нешто више од четири километра изнад земље. На подручју НТТР-а, авион се попео на скоро девет километара.

Чланови ОЕБС-а потписали су 1992. године Уговор о отвореном небу. Документ је био једна од мера за изградњу поверења у Европи након Хладног рата. Према том документу, државе могу обављати извиђачке летове преко територије других земаља чланица и прикупљати информације о њиховим трупама. Споразум је на снази од 2002. године и обухвата већину земаља НАТО-а, Русију, Белорусију, Украјину, Грузију, Босну и Херцеговину и неутралне Шведску и Финску.

Најекстремнији тест Калашњикова можете погледати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ту-154М ЛК-1

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА