Најновије

ДАЉЕ НЕЋЕТЕ МОЋИ: Амерички потези очајника, срамни чин којим блокирају пролаз, запрепастио је Русе!

"Сједињене Државе нису дозволиле да транспортни конвоји који су отпремљени да евакуишу избеглице из логора Рукбан прођу кроз зону Ал-Танф под контролом америчких трупа", изјавио је генерал-пуковник Сергеј Соломатин, шеф руског Центра за помирење сукобљених страна у Сирији.

Евакуација из логора Рукбан (Фото: Јутјуб)

- Упркос чињеници да су власти Сиријске Арапске Републике успешно завршиле све припреме за евакуацију избеглица из логора Рукбан на места прератног пребивалишта, САД су одбиле заједнички захтев руске и сиријске међуресорне координације да допусте прелазак транспортних конвоја кроз зону Ал-Танф – рекао је Соломатин.

У петак су аутобуси послати на контролни пункт Ђлеба како би евакуисали избеглице из логора Рукбан у њихова стална места пребивалишта у насељима Ал Калидија, Ал-Амара, Палмира, Мин, Ал Карјатеин и предграђа Дамаска, Хомса и Алепа.

Логор Рукбан налази се у сигурносној зони Ал-Танф, где се налази и америчка војна база. Милитанти из наоружаних опозиционих група блокирали су приступ сигурносној зони.

Према подацима Светске здравствене организације (ВХО), у логору Рукбан тренутно је смештено око 40.000 људи, углавном жена и деце. Неколико становника је умрло у логору због тешких услова.

Руси од Сиријаца направили немилосрдне звери. Више о томе прочитајте ОВДЕ

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Евакуација становништва из Рукбан логора. 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА