Најновије

НАПАДНУТА САА! АЛАРМАНТНО У ХАМИ! Велики број војника убијен и рањен! Терористима помоћ стигла од...

Терористички напад раније ове недеље на град у сиријској провинцији Хама довео је до смрти једног цивила и рањавања још њих пет.

Сиријски војници у борби (Фото: Јутјуб)

Сиријска војска одбила је масовни терористички напад на своје положаје на северу провинције Хама на граници с Идлибом у раним јутарњим сатима, када је неколико војника погинуло и повређено, известила је сиријска државна телевизија, позивајући се на војни извор.

- Терористичке групе напале су наше положаје у 1:30 по локалном времену након вежби на северу провинције Хама – каже сиријска ТВ, цитирајући свој извор.Према извештајима, милитанти су користили лоше временске услове да би успешно напали подручје.

- Наше снаге су херојски одбиле напад контра-нападом, убиле неколико милитаната и уништиле њихову опрему и оружје. Неколико наших војника је убијено, а неколико је повређено као резултат напада - додао је извор.

Главни штаб сиријске војске намерава да се и даље одупире покушајима милитаната да продру на позиције војске, додао је он.

Идлиб је једна од сиријских подручја у којој су активни терористи и милитанти, посебно они који су део терористичке групе Џабхат Нусра (забрањене у Русији) или су повезани са њом. Штавише, на хиљаде милитаната пребачено је у покрајину из других сиријских региона по споразумима са Дамаском.

Крајем фебруара, Боутаина Шабан, политички и медијски саветник сиријског председника Башара ал Асада, изјавила је у интервјуу за Ал Мајадин да је сиријско руководство одлучило да поново поврати покрајину Идлиб под своју контролу и говорила је о временским оквирима и начинима за имплементацију те одлуке.

Руски председник Владимир Путин и његов турски колега Реџеп Тајип Ердоган потписали су 17. септембра споразум о успостављању демилитаризоване зоне у Идлибу дуж линије контакта између оружане опозиције и владиних снага.

Руси запрепашћени новим срамним чином Американаца. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

После дужег времена сиријска војска је бомбардовала положаје милитаната у Хами и Идлибу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА