Најновије

ТЕРОРИЗАМ У НОВОМ САДУ ИЛИ НЕШТО ДРУГО? Пронађена мина између брода и барже

Према непотврђеним подацима мина је била дугачка један метар, и имала је око 50 килограма експлозива. Пошто је извађена из воде, на безбедној локацији се приступило њеном уништавању.

Сидрена мина (Фото: Јутјуб)

Речна мина која је пронађена у Дунаву у Новом Саду уништена је јуче у подне на копну уз све потребне мере безбедности, речено је за „Политику” у бироу за информисање МУП-а Србије. На питања о врсти, пореклу и локацији мине за сада није добијен званичан одговор.

Према незваничним информацијама листа Политика , речна пловна мина дугачка око метра, имала је 50 килограма експлозива у себи. Пронађена је у понедељак код насеља Шангај (Нови Сад), а налазила се у реци, између брода-барже и бетонског пристана.

На обалу је извађена прекјуче у акцији Управе за ванредне ситуације МУП-а. Републике Србије. Дан касније је пренета и положена у рупу у земљи. Локација на којој је пронађена три дана је била под надзором полиције.

Локални медији пренели су да је реч о речној сидреној контактној мини Р-1 старије серије, произведене између педесетих и седамдесетих година прошлог века.

Ко подмеће експлозив пред џамије у БиХ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мине на дну Црног мора

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА