Најновије

ЛАВРОВ: Били су љубазнији па смо Америма објаснили шта руски војници раде у Венецуели

Руско министарство спољних послова објаснило је Трамповој администрацији да руски војници који су тренутно у Венецуели поправљају опрему по договору о војно-техничкој сарадњи коју су постигли Москва и Каракас, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров (Фото: Риа)

Извод из његовог интервјуа за „Москва. Кремљ. Путин” ТВ програм објављен је данас на веб страници руског Министарства спољних послова.

„Руско министарство спољних послова већ је коментарисало ово питање”, рекао је Лавров осврћући се на изјаву Вашингтона поводом доласка руских војника у Венецуелу, преноси ТАС С.

„Одговорили смо на телефонски позив који сам добио од државног секретара САД Мајкла Помпеа са приближно истим, али уљуднијим апелом. Објаснили смо шта наши војници раде у Венецуели, да обезбеђују одржавање опреме коју смо испоручили у оквиру међувладиног споразума који је ратификовао парламент Венецуеле, који је у потпуности у складу са венецуеланским Уставом”, рекао је Лавров.

Лист „Ел Комерсио” раније су известиле да су Антонов Ан-124 и Иљушин Ил-62 са руским трупама и 35 тона терета стигли у венецуеланску престоницу Каракас 23. марта. Председник венецуеланске Конститутивне скупштине Диосдадо Кабељо потврдио је њихов долазак.

Прочитајте ОВДЕ ко то још пркоси Трампу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како Кина и Русија могу да помогну Венецуели.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА