Најновије

БЕРЛИН У ПАНИЦИ: Трећина исламиста је била укључена у борбе и сада су претња земљи!

Сваки трећи исламиста који се враћа из ратног подручја Сирије и Ирака био је активно укључен у борбе, тврди  Федерално министарство унутарњих послова Немачке.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Око 100 људи је још увек у фокусу полицијских и правосудних истрага, извештавају немачки медији. Сигурносне службе очекују више од 1050 немачких исламиста који су од 2013. путовали у Сирију и Ирак.

Федерално министарство унутрашњих послова је недавно ревидирало своје процене на горе. У борбама је убијено око 200 терориста, а 300 их се вратило у Немачку.

Министар унутрашњих послова владајуће странке ЦДУ Патрик Сенсбург упозорио је да неће удовољити захтеву америчког председника Доналда Трампа и прихвати повратнике.

“То би био кобан погрешан сигнал”, рекао је Сенсбург.

“Било би праведно да се милитанти ИД процесуирају за своја дела тамо где су почињена”, додао је немачки политичар, али Курди који их држе у заробљеништву немају затворе, правосуђе и особље за тај огроман посао.

Господин Сенсбург верује да је сватко ко се борио за терористе, према садашњем закону ако има два пасоша, већ изгубио немачко држављанство. Ако је само Немац, не може му се одузети, јер би био без држављанства. Устав то забрањује.

Министар унутрашњих послова Хорст Сихофер (ЦСУ) најавио је законодавну иницијативу о одузимању држављанства борцима с немачким пасошима и спречавање њиховог повратка.

Према министру, “то ће бити јасна порука салафистичкој сцени у Немачкој ће учествовање у непријатељствима на страни терористичких организација у будућности, уз казнени закон, имати и значајне последице по право на држављанство”.

Сихофер с променама закона жели истовремено створити инструмент за будуће упоредиве ситуације и групе.

Прочитајте ОВДЕ ко то каже да у следећих 15 година 30 посто Руса бити муслимани! 

Извор: logicno. com/Л.Р.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сирија - џихадисти изблиза.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА