Најновије

МЕДВЕДЕВ: Русија има "генетски отпор" према рату и зато јој је супероружје потребно за одвраћање непријатеља!

Русија има "генетски отпор" према рату и тежи да има савремено, високо прецизно оружје само као фактор одвраћања (непријатеља), изјавио је руски премијер Дмитриј Медведев.

Путин и Медведев (Фото: Кремлин)

Он је то рекао у интервјуу за Луксенбург ворт, преноси Тасс.

Како је Медведев рекао, Русија никоме не прети и не намерава никога да напада нити да са било ким ратује и додао да нове руске хиперсоничне ракете карактерише брзина.

"Ми, наравно, тежимо да имамо најсавременије и најефикасније оружје. Али, понављам још једном, не да бисмо нападали. Може се рећи да имамо генетски отпор према рату. Сматрамо да је наш нуклеарни арсенал искључиво фактор одвраћања и гаранција националне безбедности Русије", рекао је Медведев.

Како је рекао, сваки покушај нуклеарне уцене повећава напетости и да би било најбоље да се сво америчко оружје врати у САД.

"Сваки покушај нуклеарне уцене, по нашем мишљењу, доводи до повећања међународних тензија. Ми смо заинтересовани за мир и стабилност у Европи и, наравно, водимо дијалог са земљама-чланицама НАТО-а. Ми сарађујемо с њима по читавом низу питања, сарађујемо конструктивно и очекујемо од наших партнера исти приступ", рекао је руски премијер.

Према његовим речима, свет ће бити мирнији када се сво америчко нуклеарно оружје врати на територију САД, а инфраструктура у Европи, која им омогућава складиштење, одржавање и брзо распоређивање тог оружја, буде елиминисана.

Медведев је додао да се то тиче и војних вежби у вези с припремом употребе нуклеарног оружја које се редовно одржавају у земљама НАТО-а.

"Ове вежбе не додају ништа осим непотребног узбуђења, пре свега самим земљама НАТО-а", рекао је Медведев.

Прочитајте ОВДЕ како су то Немци забили нож у леђа Америци и шта траже од Руса.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руска армија у 2019.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА