Најновије

"Прашко гробље":Може ли се уопште приповедати о историји или ће истина о светском поретку ипак остати заувек сакривена?

Истражујући природу лажи, непоновљиви Умберто Еко води нас у Европу XИX века, препуну мистерија и завера. "Прашко гробље" је још један од сјајних романа овог аутора намењен свим љубитељима историјских романа.

Фото-Вулкан

Једног јутра, капетан Симоне Симонини буди се са амнезијом, све му је мутно у глави и не може да сагледа прошлост. Осетивши необично задовољство док пушта перо да клизи по хартији, он почиње да пише дневник, а ми на тај начин откривамо комплексну природу његовог идентитета: Симонини је мизантроп, генијалан фалсификатор и сарадник бројних тајних служби, човек који плете мрежу мржње и страха и учествује у стварању чувених Протокола сионских мудраца, омиљеног штива Адолфа Хитлера.

Прича о овом злогласном рукопису, који је значајно утицао на настанак антисемитизма, наводи нас на то да се запитамо може ли се уопште приповедати о историји или ће истина о светском поретку ипак остати заувек сакривена? Пишући о манипулацији документима, Еко нас подсећа на то да су они попут кула од песка и да онима који их пронаду могу открити много тога о прошлим временима, али и да једини трагови њиховог постојања могу бити зрнца прашине.

Извор:Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА