Најновије

РУСКИ МУФТИЈА: У следећих 15 година 30 посто Руса биће муслимани! Неопходно нам је још џамија!

Равил Гајнетдин, председник Савета руских муфтија, предвиђа да ће у следећих 15 година проценат муслимана у његовој држави порасти на 30 посто од укупног броја становника, док тренутно износи седам посто.  

Бајрам у Москви (фото: Јутјуб)

Руски муфтија у свом говору на конференцији у Државној думи на тему "Историја ислама у Русији: традиције патриотизма и суживота" споменуо је да се те процене заснивају на мишљењу "стручњака чије су компетенције недвосмислене, као и на његовом искуству стеченом у раду у Московској саборној џамији, о чему говори и стални раст броја њених посетилаца".

- Неопходне су нам десетине нових џамија са одговарајућом културном и образовном инфраструктуром у највећим градовима Русије - изјавио је Гајнетдин на конференцији, а преноси руски ТВ-канал Russia Today.

Муфтија је такође позвао да се обезбеди "минимални социјални пакет" за запослене у исламској верској заједници, посебно за младе, и да се успоставе исламски научно-образовни центри "не на периферији него у главним градовима, близу главних академских центара".

Говорио је и о "вештачки створеним препрекама у Русији како би се ометало ширење ислама, а које треба да буду елиминисане".

Прочитајте ОВДЕ како је то Немачка забила нож у леђа Америци.

Извор: aljazeera. net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Прослава Бајрама у Москви.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА