Најновије

ТАЈНИ СЕКСУАЛНИ РИТУАЛ У СРБИЈИ! Млади се окупљају под маскама, одлазе у мрак, а онда се мењају до јутра у круг! (ВИДЕО)

Стрнџање, најбизарнији сексуални обичај у Србији, пре извесног времена изазвао је велику прашину у читавој регији, тим више што се дознало да се у источним деловима Србије таква пракса примењивала практично донедавно.

Оргије (Фото: Јутјуб)

Представља миловање, љубљење, мажење између младића и девојака који нису у вези. Стрнџање је настало још у време Турака а код нас се највише упражњавало у Неготинској крајини. Тада би се обично становници неког влашког села нашли у пећини у којој је горела ватра, па би се сви љубили и додиривали. Све девојке би испробале све мушкарце и обрнуто, и сви би носили маске. Партнери су се мењали до изнемоглости.

– Стрнџање је… кад је (девојку) одведе тамо… па је стрнџа тамо, то је то. Дођу момци, дају девојкама бомбоне па је одвуче мало тамо у мрак – једноставно је објаснила Драгослава Станковић, која памти шта се догађало.

Стрнџање је било организовано тако што су девојке организовале седељке, обично после тешких јесењих радова, а на окупљања би позивале момке који су им се том приликом удварали, а затим их водили у мрак, где су се љубили, пипкали и миловали. Реч стрнџање пореклом је из румунског језика. Током овог бизарног обичаја младићи и девојке су се љубили, грлили и миловали и то свако са сваким, све до зоре.

- Целе те ноћи, до пред зору, девојка се стрнџала са свим момцима, односно, све девојке са свим момцима, ишло се у круг - објаснио је антрополог, Златимир Пантић.

Стрнџање је, по свему судећи, било организовано због стицања предбрачног искуства. Девојке су организовале седељке, обично после тешких јесењих радова, а на окупљања су, наравно, позивале момке који су им се том приликом удварали, а затим их водили у мрак, где су се љубили, пипкали и миловали. Ево како те догађаје памте неки од мушкараца:

- Понекад девојка је била лепа, да ти је мило да је пољубиш, а понекад ружна као габор. Момци су често избегавали те лепе девојке, јер се оне више праве важне и процењују момке, а ове мало ружније, њима је свеједно - каже Витомир Илић, присећајући се ових окупљања.

Шиптари спремају хаос на пролеће! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снохачење – још један од накарадних обичаја у старих Срба

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА