Најновије

ТРАМПЕ, САД СИ НА**БАО! Почела проширена истрага против америчког председника!

Почела је истрага о могућој опструкцији правде, корупцији и злоупотреби, а послати су и захтеви за документа особа повезаних са Трампом и његовим сарадницима.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Ово је изјавио данас председавајући Одбора за правна питања Представничког дома америчког Конгреса Џери Надлер и додао да је тај одбор послао захтеве за документа на адресе 81 особе повезане са америчким председником Доналдом Трампом и његовим сарадницима.

Надлер је то урадио у оквиру проширења истраге руског мешања у америчке председничке изборе 2016. године, преноси АП и додаје да је Надлер казао да су документа која се траже и која морају бити послата до 18. марта, начин да "почне да се прави јавни записник". 

- Током последњих неколико година председник Трамп је избегао одговорност за своје скоро свакодневне нападе на наша основна правна, етичка и уставна правила и норме. Истраживање ових претњи владавини права је обавеза Конгреса и кључна функција Дома правосуђа - рекао је Надлер. 

Истовремено, три одбора Представничког дома америчког Конгреса затражила су од Беле куће и Стејт департмента информације о приватним разговорима председника САД и Русије Доналда Трампа и Владимира Путина. 

У писму Белој кући одбори за обавештајна питања, за спољне послове и за надзор затражили су суштину Трампових и Путинових разговора уживо и путем телефона и информације да ли су ти разговори имали било какав утицај на америчку спољну политику. 

Како се наводи, они питају и да ли је Трамп покушао да прикрије неки разговор с Путином и траже да се обаве интервјуи с преводиоцима који су слушали разговоре двојице лидера. 

Стејт департмент је саопштио да ће сарађивати са одборима.

Сандерс: Срамотне и лажне оптужбе

Портпаролка Беле куће Сара Сандерс оштро је синоћ критиковала демократе, називајући парламентарне истраге које су покренули против председника Доналда Трампа "срамотним" и оптужујући их да од САД желе да створе "социјалистичку земљу". 

- Данас је председник одбора за правосуђе Представничког дома Џери Надлер отворио срамотну и већ виђену истрагу о лажним оптужбама - рекла је Сандерс. 

- Чињеница да застрашују америчке грађане је срамотна - додала је. 

Конгресни одбор за правосуђе који воде демократе послао је 81 особи, владиним агенцијама и другим организацијама захтев за доставу докумената у склопу истраге о могућој Трамповој злоупотреби власти, преноси ХИНА. 

Одбор који контролишу демократе захтеве је послао члановима Трампове породице, бившим и садашњим запосленима, члановима републиканске кампање и бившим саветницима у Белој кући, као и ФБИ-ју, особљу Беле куће и Викиликсу. 

Међу њима су председникови синови Доналд Трамп млађи и Ерик Трамп, Трампов зет и саветник Џеред Кушнер, финансијски директор "Трамп организације" Ален Вајселберг, бивши министар правосуђа Џеф Сешнс и некадашњи саветник у Белој кући Дон МекГан. 

- Демократе малтретирају председника како би скренули пажњу са свог радикалног програма - рекла је Сандерс.

Њихов радикални програм, по њој, укључује између осталог стварање социјалистичке земље од САД-а и промовисање "новог зеленог договора" који би уништио радна места и довео земљу до банкрота. 

"Зелени нови договор" програм је демократа за борбу против климатских промена. 

- Амерички народ заслужује Конгрес који сарађује с председником како би се суочили с озбиљним питањима попут имиграције, здравства и инфраструктуре - истакла је портпаролка, додајући да "демократе више занимају јадне политичке игре и задовољавање радикалне и левичарске базе". 

- Њих не занима истина, њих занима само место председника - додала је Сандерс. 

Трамп је велику парламентарну истрагу назвао подвалом коју су покренуле демократе, али је ипак обећао да ће сарађивати.

Ирачка војска разбила џихадисте у Анбару. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Поред тога што је председник САД, Трамп је и велики шоумен

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА