Најновије

За BBC Приштина је најружнија у Европи, репортер ужаснут булеваром Џорџа Буша и Била Клинтона (ВИДЕО)

Приштина је изгледа најружнија престоница Европе, оценио је репортер BBC , који се 2018. нашао у близини булевара Џорџа Буша и Била Клинтона.

Приштина (Фото: Јутјуб)

Наводи да је уредно платио собу у хотелу без воде, и одлучио да искористи наредна два дана за обилазак града изграђеног у комунистичком стилу бетонских блокова и његових, како каже, прљавих улица. 

"Не мислим да је ово најгори хотел на свету, али само зато што је свет веома велики“, рекао је Хашим Тачи за државни хотел "Гранд" подсећа BBC и додаје да је на културном сајту Лонли Планет Приштина описана као "једно од не много естетских места", а Бостон Глоб је описује "као најружнију и најсмешнију престоницу у Европи". 

Прво место које је репортер BBC обишао је Национална Библиотека Косова којој је на порталу Виртуелни туриста додељено престижно признање најружније зграде. Отворена је 1982. године, а њена ограда највише подсећа на затвор. 

Иронијом сматра то што се у Приштини налази катедрала Мајке Терезе, а пре свега зато што Ватикан не признаје косовску независност, али и зато што је 90 одсто грађана Косова исламске вере. 

Он каже да су до 14. века већина албанског становништва били хришћани и да се тек после турског освајања све променило, те да сада хришћани чине само три одсто становништва.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Приштина зајецала од муке.

Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА