Најновије

ДАЧИЋ ПОРУЧИО АМЕРИКАНЦИМА: Не морате ни да долазите у Београд

Поједине земље ЕУ играју двоструку игру и не желе да се постигне договор о Косова и Метохије у којем оне нису водећи фактор, изјавио је данас министар спољних послова Ивица Дачић и истовремено поздравио појачану ангажованост САД у решавању косовског питања.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је, одговарајући на питање шта очекује од посете америчког подсекретара за политичке послове Дејвида Хејла Београду и да ли Вашингтон преузима примат у преговорима, рекао да ангажованост САД не може да замени преговарачки процес, али да може да помогне његовом одблокирању, ако се укину таксе Приштине.

"Много делегација је из САД већ долазило, сви крену у Приштину па сврате и код нас. Што се нас тиче, не морају да долазе у Београд, нека реше са Приштином да се укину таксе и ми идемо даље", поручио је Дачић у Палати Србија након седнице Међувладиног комитета за сарадњу између Србије и Русије.

Он је приметио да се прустип САД према Србији променио и да се на Србију више не гледа као на "лошег момка", као и да САД не могу да схвате како је могуће да Приштина неће да их послуша и укине таксе.

"И мени је то невероватно, и помало сумњиво, али не мислим да САД играју двоструку игру. Али, то чине неке европске земље јер не желе да се договор постигне брзо и на принципима на којима се до сада разговарало и у којем они нису водећи", рекао је министар Дачић.

Он каже и да то што нико не може да натера Приштину да промени одлуку о таксама треба да наведе оне које су их подржавали да се запитају шта су створили.

Министар је приметио да међународни званичници да у жељи да "повуку уши" свима признају да је Приштина крива, али замерају Београду што није дозволио пријем Косова у Интерпол и што лобира за повлачење признања независности Косова, тврдећи да Србија тако омета дијалог.

"Сви који дођу са таквом темом, чуће одговор: све док се не врати стање у броју земаља које су признавале Косово као независно пре Брисела Србија неће стати", поручио је Дачић.

"Нисмо се у Бриселу договарали да Косово буде члан међународних организција, али ако то буде део разговора, то је онда друга ствар", подвукао је Дачић.

Како Америка удара на срж српске нације, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић и Захарова

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА