Најновије

ДОДИК ПОРУЧИО: Ако промене име Републике Српске идемо на референдум о независности! Нећемо границу на Дрини која би делила Србе!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да српски народ не жели сукобе, али да не може да живи у БиХ у којој се игноришу његови ставови.

Додик (Фото: Јутјуб)

"Бошњаци желе да мајоризирају Србе, као што су мајоризирали Хрвате. Ми, Срби, то не дозвољавамо, а БиХ је за нас морање. Прихватили смо Дејтон у уверењу да ће га међународни фактор применити, а не расточити. Овде су политички процеси на почетку. Све што се дешава на неки начин се крпи, па и структура власти, а главне теме остају ван тога", рекао је Додик.

Према његовим речима, неки се славодобитно понашају и мисле да је све завршено, те да ствари које су урађене мимо Устава и Дејтонског мировног споразума могу имати дуг век трајања.

Он је нагласио да назив Република Српска нико неће моћи да укине, те да најављена иницијатива бошњачких политичара о томе пред Уставним судом БиХ говори о њиховој мржњи.

"Бошњацима не смета само име Република Српска, смета им и српска власт на овом простору. Али, остаће и опстаће и то име и Српска, без обзира на то шта они мисле", рекао је Додик, који је и председник владајућег СНСД.

На питање да ли остаје при ставу и одлуци Народне скупштине Републике Српске да се иде на референдум о независности Српске, уколико се на Уставном суду БиХ покуша укинути назив Република Српска, Додик истакао је да је то одлука коју су усагласили представници свих политичких партија у Српској - и власти и опозиције.

"Уколико Уставни суд БиХ прихвати да одлучује о промени имена Српске, ми ћемо одлучивати о свом статусу. Да сви разумеју - то је статус независности Републике Српске. Из овог или неког другог разлога, верујем да ће у будућности бити референдум о статусу Српске, али још нема никаквих организованих активности на том плану", рекао је Додик.

Када је реч о безбедносној ситуацији у Српској, Додик је поручио да је она стабилна.

"Што се тиче тврдњи да неки политички процеси неће моћи да буду рјшени без рата, то је чисто у функцији бошњачке медијске пропаганде", рекао је Додик.

На констатацију да је његова изјава да Република Српска неће ни по коју цену у НАТО наишла на велики одјек, Додик је нагласио да је став Српске о тој алијанси јасан.

"Ми тамо нећемо. НАТО се огријешио о српски народ и починио злочин над Србима, цинично то називајући `Милосрдни анђео`. Бомбардовали су нас осиромашеним уранијумом, што је повећало број тешких малигних обољења. Не само да су нас тад убијали, него су нам убили покољења која долазе. Сваки политичар у Српској стоји иза тога да Српска треба да буде војно неутрална", рекао је Додик.

Он је истакао да је то јединствен став и власти и опозиције. "Нећемо границу на Дрини која би делила Србе, па и по овом питању пратимо и подржавамо Србију", рекао је Додик.

Све о вођи Путинових “лавова за одбрану Космета” прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик: ЕУ очекује формирање власти без уцена

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА