Најновије

НОВИ АМЕРИЧКИ ЛЕТЕЋИ УБИЦА! Дрон "Валкира" од којег нема спаса! (ВИДЕО)

Дрон "XQ58-A Valkyrie" завршио је свој први пробни лет у "Yuma Proving Grounds" у Аризони, саопштило је америчко Ратно ваздухопловство у саопштењу и видео снимку објављеном 6. марта. Тест је трајао 76 минута.

XQ-58A Valkyrie (Фото: Јутјуб)

- Овај заједнички напор спада у програм “Air Force Research Laboratory’s (AFRL) Low Cost Attritable Aircraft Technology (LCAAT)” , који има за циљ да смањи растућу путању трошкова тактички релевантних авиона - наводи се у изјави.

– Циљеви иницијативе “LCAAT” укључују брже пројектовање и изградњу беспилотних летелица развојем бољих дизајнерских алата, те сазревањем и коришћењем комерцијалних производних процеса како би се смањило време производње и трошкови.

Како се извештава, “XQ58-A Valkyrie” лети великом надзвучном брзином и требало му је 2,5 године од потписивања уговора. Биће укупно пет тестова, који ће се фокусирати на функционалност, аеродинамичне перформансе, као и на лансирање и опоравак. “XQ58-A Valkyrie” је дизајниран да лети уз борбене авионе и управља самостално. Процењена вредност јединице износи између 2 и 3 милиона долара.

Велика драма изнад Балтика: Руски авион пресрео амерички шпијунски авион. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Беспилотна летелица XQ-58A Valkyrie

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА