Најновије

ШИПТАРИ, ЖЕШЋЕ СТЕ ГЛУПИ! Харадинај и Тачи увели таксе да нашкоде Србији, а ево како им се вратило

Наметање сто одсто повећаних такси на производе из централне Србије и БиХ је подигло цене на Косову и Метохији за 2,2 одсто у четвртом у односу на претходни квартал прошле године.

Рамуш Харадинај и Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Како је саопштено из надлежне агенције, преноси Телеграфи, највиши раст цена је забележен на производима од коже за 14 одсто, а најнижи од 6.6 одсто забележен је на оптичким производима, фотографским, мерним, медицинским, музичким инструментима и сатовима.

Тај раст цена неутрализован је у четвртом кварталу прошле године падом цена текстилних производа за 3,6 одсто, биљних уља за 1,2 одсто, обуће, прехрамбених производа и дувана и пића за 0,4 одсто. Раст цена у четвртом кварталу прошле године у односу на исти период 2017. износи 3,9 одсто, пренео је Телеграфи.

Приштина је меру повећаних такси за производе из централне Србије и БиХ увела 21. новембра прошле године, задржана је до данас, а највећи противник њеног укидања је премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај, који укидање условљавања "међусобним признањем Србије и Косова".

С друге стране, Београд тражи укидање такси да би био настављен дијалог о нормализацији односа Београда и Приштине, а исто тражи и цела међународна заједница на челу са САД и ЕУ.

Трифуновић поново ударио на Чанка и ЛСВ. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Велики раскол међу Шиптарима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА