Најновије

СРЉАЈУ У АРМАГЕДОН: Све европске земље ће бити на нишанима руских нуклеарних ракета, због овог...

Русија ће бити приморана да распореди своје ракете како би покрила читаву територију Европе ако се америчке ракете распореде на европском континенту, изјавио је руски амбасадор у САД-у Анатолиј Антонов.

Илустрација (Фото: mil.ru)

Антонов је објаснио да је Кремљ забринут због могућности да се америчке ракете појаве у Европи након повлачења САД из Уговора о ИНФ-у. У овом случају, “ми ћемо бити присиљени да распоредимо наше ракете, и то ка читавој територији Европе “, рекао је амбасадор.

Он је такође подсетио да споразум о ракетама не утиче на безбедност САД-а, и да само европске земље трпе због суспензије уговора. Руски председник Путин потписао је декрет о суспензији Уговора о ИНФ-у 4. марта 2019. године.

Раније, током обраћања Савезној скупштини, руски председник је изјавио да ће Москва бити присиљена да да “асиметричан” одговор на могући потез САД-а, да распореди своје ракете у Европи.

Шеф руске владе Дмитриј Медведев изјавио је у интервјуу за  Luxemburger Wort да Русија не намерава да се бори ни са ким, и да је  првенствено заинтересована за стабилност и мир у свету.

Новинар је, међутим, приметио да је тешко замислити Русију као упориште мира с обзиром на најновија збивања и достигнућа у области одбране. Медведев је одговорио да Москва свој нуклеарни арсенал види само као средство одвраћања.

Он је такође рекао да су се Сједињене Државе прве повукле из Уговора о ИНФ-у, што је самим тим приморало Москву да реагује. Медведев је од 5. до 6. марта водио разговоре са премијером Луксембурга Ксавиером Бетел о питањима трговине и економске сарадње.

Турска хoће да купи и С-500! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА