Најновије

СВЕ О ВОЂИ ПУТИНОВИХ "ЛАВОВА ЗА ОДБРАНУ КОСМЕТА": Пореклом је из Србије, прошао је сито и решето и има опасан задатак! ЦИА, МИ6 и БНД у паници!

Човек од највећег поверења Владимира Путина, кога је шеф Кремља послао у Београд да би из сенке контролисао безбедоносну ситуацију, која може да буде угрожена због све озбиљнијих претњи из Приштине, пореклом је из Србије.

Илустрација (Фото: РИА/ Правда)

Статус Путиновог специјалца стекао је после најсуровије обуке, коју прође само четири одсто кандидата, који су претходно изабрани из редова најбољих регрута руске војнообавештајне и контраобавештајне службе.

Припадник је Националне гарде, познатије као "Путинови лавови", и има овлашћења и да своје оперативце супростави деловању америчке, енглеске и немачке службе (ЦИА, МИ6, БНД) против интереса Србије, због чега је у редовима тих тајних агенција завладала паника.

- "Лав" кога је Путин послао спада међу најбоље од најбољих. Регрутован је из Војне обавештајне службе (ГРУ) и Федералне службе безбедности (ФСБ) и потом је прошао строгу физичку обуку и тестове менталне и физичке издржљивости и спремности у три центра. То траје две године – прича извор.

Он додаје да Путинов "лав" има између 30 и 45 година, те открива да се, према неписаном правилу, у одређену земљу шаље управо онај агент који је пореклом везан за ту државу.

- Он је високообразован, има хакерске способности, рукује свим врстама оружја, има врхунску менталну и физичку спремност, експресно процењује особе, ситуације и брзо делује. Посвећен је, посао му је на првом месту. "Путинов лав" зато никад није пао, није откривен, за разлику од америчких, италијанских, британских агената – открива извор.

Брине о безбедности

Иначе, овај Путинов човек од поверења у сваком тренутку, ако затреба, може да повуче више десетина оперативаца.

- У редовима ЦИА, МИ6 и БНД је општа пометња, покушавају безуспешно да открију идентитет тог Путиновог човека. ЦИА, чије је седиште за Европу у Будимпешти, после дугог оперативног рада дошла је само до податка да је реч о лицу које је припадник Националне гарде, коју називају „Путинови лавови“ и „Путинови преторијанци“ - прича извор и наставља:

- У околностима када тзв. косовски премијер Рамуш Харадинај редовно звецка оружјем и прети упадом на север КиМ, где живе претежно Срби, Путин је решио да пошаље човека од поверења да прати дешавања. Након овога Харадинај неће смети ни да приђе северу КиМ. Иначе, руски специјалац има задатак да командује великим бројем пажљиво одабраних обавештајаца како би пружали сваку врсту помоћи патријарху Иринеју, председнику Александру Вучићу, шефу дипломатије Ивици Дачићу, председнику РС Милораду Додику у циљу очувања националних интереса Србије и српског народа.

Велика помоћ

Под заштитом је, према сазнању Јутарњег гласника, и председник СПП Муамер Зукорлић јер се сматра бошњачким патриотом који је на страни Србије и заједничких интереса.

Члан Светске асоцијације шефова полиција Марко Ницовић сматра да је такво ангажовање Путиновог „лава“ од великог значаја за Србију.

- То је велика помоћ и подршка нашој држави. То је елитна јединица која је у Турској успела да спречи државни удар и ликвидацију председника Реџепа Тајипа Ердогана - каже он.

Војнополитички коментатор Владе Радуловић каже да је чињеница да је Балкан безбедносно интересантан и Истоку и Западу:

- Њихови интереси се сударају и не чуди што је Москва у овим безбедносно компликованим околностима због КиМ послала специјалног оперативца.

Помоћ Ердогану: Спречили пуч у Турској

Узнемиреност западних служби због доласка Путиновог човека у Србију сматра се оправданим јер, како подсећа извор, показало се да његови „лавови“ могу да утичу на креирање политике. У Турској су јула 2016. практично спречили државни удар. Обавештајну службу Турске су, према наводима медија, упозорили да је „војни пуч неизбежан“, након чега су уследили конкретни потези тамошњег председника Реџепа Тајипа Ердогана, чиме је спречен пуч.

Људи од поверења

Путин је априла 2016. донео одлуку да се формира Национална гарда, која одговара искључиво председнику Русије. Извештаје са ознаком „строго поверљиво“ изабрани људи му шаљу на руке. Гардисти су названи „Путинови преторијанци“ и „Путинови лавови“. Прве тестове борбене готовости извели су почетком 2017, кад су имали 350.000 припадника. Гарда Росгардија је под директном контролом Путина, као врховног команданта Руских оружаних снага, а њом руководи Виктор Золотов, некадашњи телохранитељ и џудо спаринг партнер руског председника.

Шта Шешељ каже о пљувачини Чанка и Трифуновића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски председник Владимир Путин говори на састанку одбора ФСБ-а

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА