Најновије

Руска војска добила седам нових хеликоптера: "Ноћни ловац" креће у напад (ВИДЕО)

Холдинг компанија „Хеликоптери Русије“ предала је седам војних хеликоптера Министарству одбране Русије, саопштила је прес-служба холдинга.

Ми 35 (Фото: mil.ru)

„У предузећу ’Роствертол‘ (део ’Хеликоптера Русије‘) завршена је процедура примопредаје седам нових борбених хеликоптера Министарству одбране. Министарству су предата два транспортна борбена хеликоптера Ми-35М, два борбено-школска Ми-28УБ и три Ми-28Н ’Ноћни ловац‘“, наводи се у саопштењу.

Почетком године Министарству су предата четири хеликоптера Ми-35М и два хеликоптера за обуку Ми-28УБ. Тиме је од почетка године Ваздушно-космичким снагама Русије предато 13 нових хеликоптера произведених у „Ростверолу“.

Транспортно-борбени хеликоптер Ми-35М предвиђен је за уништавање оклопне технике и пружање ватрене подршке јединицама копнених снага. Опремљен је савременим високо прецизним оружјем и способан је да обавља борбене задатке 24 сата у различитим временским условима. Једна од најважнијих карактеристика Ми-35М је могућност превоза људи и војне опреме унутар теретне кабине.

Ударни хеликоптер Ми-28Н може да обавља борбене задатке у било које доба дана. Намењен је за пружање ватрене подршке напредним јединицама копнених снага, моторним и тенковским јединица, као и за уништавање ваздушних циљева. Поседује појачану оклопну заштиту и одликује се повећаном борбеном способношћу. Опремљен је модерним, високо прецизним системом за вођено и невођено ракетно наоружање и моћне топове.

Борбени школски хеликоптери Ми-28УБ опремљени су двоструким системом контроле који омогућава да се хеликоптером пилотира и из кокпита команданта летачке посаде и из кабине пилота-оператора. Због тога је на њему могућа обука војних пилота и кадета којима је потребна пракса летења на „Ноћним ловцима“. 

Данска није донела одлуку о “Северном току 2”! Руси се спремају за црни сценарио. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА