Најновије

ШЕШЕЉ ОТКРИО КО СТОЈИ ИЗА НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ ПРИШТИНЕ: Хитно јавити Путину! Ово се више не може трпети! (ВИДЕО)

Председник СРС Војислав Шешељ рекао је, коментаришући да је Платформу за дијалог којим је Приштина практично срушила преговоре са Београдом, да Србија мора да предузме одлучне кораке и да председник Србије Александар Вучић мора да хитно контактира председника Русије Владимира Путина.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

- Ово што је данас урадила одметничка скупштина у Приштини говори да иза свих албанских сепаратистичких потеза стоје Западне силе, пре свега Америка, па чак и иза ових увођења такси од 100 одсто на робу из Србије и БиХ. Са друге стране, играли су игру и давали изјаве које као траже да се те таксе укину. Није нимало случајно што су амерички званичници променили реторику, па више не кажу да се таксе укину, него суспендују. Још једну ствар смо приметили последњих дана из изјава неколико америчких званичника, да они очекују да преговарачки процес на свом крају има узајамно признање Приштине и Београда, тј. Србије и (тзв.) Косова. Узајамно признање!

Дакле, они третирају Србију као да није међународно призната држава, као да није чланица УН. Ово је врхунац те антисрпске политике, која заправо захтева капитулацију српске државе и ја захтевам од председника републике Александра Вучића да хитно контактира руског председника Владимира Владимировича Путина и кинеског председника Си Ђинпинга и да захтева прво да се озбиљни контигенти руске и кинеске војске што пре укључе у Кфор, да се распореде на Косову, посебно тамо где живе преостали Срби.

Захтевам да се закаже хитна седница Народне скупштине Републике Србије која би оповргла нашу оријентацију ка неутралности и поднела захтев војном савезу под руководством Русије који се формално назива ОДКБ и затражила пуно учешће Србије. Још тражим да се омогући да Руси на територији Републике Србије и Републике Српске формирају војне базе које би биле драгоцена заштита од евентуалних насртаја НАТО. Нама Албанци нису никаква опасност ако не дође до мешања НАТО пакта, а они неће ниједан антисрпски озбиљан војни, ратни потез направити ако не добију сагласност НАТО.

Дакле, они су инструмент, они су јавно признали да су инструмент, сам Харадинај је рекао да њихову својну политику води Америка. Србија је овде била максимално попустљива, Србија је непрекидно исказивала добру вољу, Србија је испунила све оно што је Бриселским споразумом успостављено као обавеза, а једина обавеза Албанаца о ЗСО није испуњена. Не можемо више то да трпимо и треба одлучне кораке да правимо. Морамо се на време обезбедити – рекао је Шешељ за ТВ Пинк.

Подсетимо, Косовски парламент усвојио је већином гласова Платформу за дијалог о, како се наводи, коначном, инклузивном и правно обавезујућем споразуму за нормализацију односа Беогада и Приштине.

Реч је о платформи коју је Београд раније оценио као документ који доказује да Приштина не жели наставак дијалога са Београдом.

Документ је усвојен у одсуству две најутицајније опозиционе партије, ДСК и Самоопредељење.

Претходно, парламент је такође већином гласова усвојио закон о "задацима, одговорностима и надлежностима" приштинске делегације у процесу дијалога.

Лидер Северне Кореје ускоро у Русији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА