Најновије

ЛАЗАНСКИ: Нека сада Брисел и Вашингтон виде шта ће са овим монструмом што су створили у Приштини!

Србија на приштински ултиматум никада неће пристати а сада је на Бриселу и Вашингтону да виде како да натерају Приштину да повуче своје потезе, рекао је за РТС војно-политички коментатор "Политике" Мирослав Лазански.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

Изјава Беџета Пацолија да очекује да Приштина већ наредне недеље повуче таксе ишла је у сусрет доласку америчког дипломате како би амортизовале притисак и ублажиле поруку коју им доноси, рекао је гостујући у Дневнику РТС-а Мирослав Лазански.

- Цели наступ Хејлија показује ту врсту њиховог фарисејства да они укину таксе а да Србија не провоцира. Ко провоцира? Ми треба да покажемо стрпљење а у међувремену имате међупотезе Приштине као најава формирања косовске војска - каже Лазански.

- На тај начин поново покушавају да нас сврставају у исту синтагму "обе стране" - додаје он. 

Србија на ултиматум, како је председник Вучић назвао приштинску платформу, никада неће пристати, сматра Лазански.

- Онај ко је писао ту платформу морао је да буде светан да Србија на то не може да пристане и да је тиме дијалог закуцан - рекао је војно-политички коментатор "Политике". 

Приштина нас очито тестира али Вучић је рекао која је црвена линија и да Србија неће дозволити протеривање Срба. Ако неко хоће да крене у такав авнтуристичи покушај па нека проба али Приштина неће предузети ниједан такав корак без подршке САД.

Када је реч о реакцији и потезима међународне заједнице, Лазански каже да је председник Србије имао врло оштре изјаве и директно прозвао Брисел назвавши их преварантима и лажовима.

- Ако они немају коментар на приштинску платформу, онда је то најбољи коментар на наше схватање њихове улоге. Ми можемо да кажемо да су сви Бриселски договори ништавни па да све вратимо на почетно стање. Ми ионако до сада ништа не добијамо - сматра Лазански.

Према мишљењу војно-политичког коментатора Политике тешко је замислити да САД не може да натера Приштину да повуче таксе а може, рецимо, Јапан да девалвира јен.

- Политички апарат САД је остао исти још из времена Клинтона. Неће ту бити никаквог рата али ми морамо подвићи црту и видети где смо и шта смо. Нема дијалога док год Приштина не повуче овакве потезе. Сада је лоптица у њиховом дворишту па нека сада у Бриселу и Вашингтону виде шта ће са овим монструмом што су га створили у Приштини - закључио је за РТС Мирослав Лазански.

Прочитајте ОВДЕ зашто су Тачи и Харадинај занемели и ко им је рекао да ће платити.

Извор: novosti. online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански: Шта се крије иза мистериозног убиства Стјепана Ђурековића.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА