Најновије

Завршен 14. протест "1 од 5 милиона" у Београду блокадом зграде РТС-а! (ФОТО/ВИДЕО)

Велики број грађана окупио се на платоу испред Филозофског факултета у Београду, на четрнаестом протесту "Један од пет милиона".

Протест "1 од 5 милиона" у Београду (Фото: Јутјуб)

Грађанима се на почетку протеста испред Филозофског факултета обратио публициста Владимир Димитријевић који је рекао да грађански протести морају да буду одбрана правне државе коју је Вучићев режим укинуо.

- У земљу у којој је све постало голо насиље од Београда на води до спаљивања кућа критичара режима не смемо заборавити једини лек је правна држава - истако је Димитријевић.

Он је поводом годишњице демонстрација одржаних 9. марта 1991,. године рекао да се и тада као и данас тражила слобода медија. Он је казао да је од 9. марта па надаље учествовао на свим протестима и да више нико нема право на грешке.

- Живимо у Вучићевој џунгли са кловном без смисла за хумор - рекао је Димитријевић.

Он је рекао да од оних који су понудили Споразум са народом “тражимо озбиљност и одговорност”.

Лечић: Нема те слободе без нас

Окупљени су након обраћања кренули у протестну шетњу Узун Мирковом, Коларчевом до Теразија где се грађанима обратио глумац Бранислав Лечић који је позвао  све људе у Србији да крену у протестне шетње масовно и солидарно. Лечић је говорио код Теразијске чесме, на истом месту где и на демонстрацијама пре 28 година.

- Нико неће освојити слободу сем нас. Неће нам слободу дати ни Руси, ни Американци, ни Брисел. Нема те слободе без нас - поручио је Лечић.

Лечић је истакао да су грађани Србије моћ и да држава и све њене институције постоје због њих.

- Није она никакав окупатор, а ови се понашају тако. Оптужујем их да деле народ, да сеју страх. Када се пробуди грађанска свест, никакво јаче оружје вам не треба – рекао је Лечић.

Он је рекао да свака националана телевизија има прилику да се вечарас искупи и поручио им је да се отворе што пре. Он је позвао учеснике протестне шетње позвао да крену у једночасовну блокаду зграде Радиотелевизије Србије (РТС) , која је планирана за вечерас.

Грађани су стигли испред РТС -а

Група тркача рекреативаца кренула је из Свилајнца на пут дуг 115 км, пред почетак протеста, и уочи протеста је за њих организована додела медаља.

Протестима у Београду вечерас су се прикључили и грађани Беле Цркве.

Протести се вечерас одржавају у Крагујевцу, Новом Пазару, Брусу, Смедервској Паланци, Бачкој Паланци, Баточини…, а синоћ су колоне грађана шетале у више од 25 градова.

Велика српска победа на Косову. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вечерашња шетња и обраћање Бранислава Лечића испред Теразијске чесме

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА