Најновије

БРИТАНСКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ НАЈАВИЛЕ НАПАД НА СРБЕ?! Шиптарски специјалци упадају на север и заузимају Трепчу!

Упозорење који је пре неколико дана британско Министарство спољних послова упутило својим држављанима, да не путују на север Космета, односно у Звечан, Зубин Поток, Лепосавић и северни део Косовске Митровице, забринуло је житеље ових српских средина.

Шиптарски специјалци (Фото: Јутјуб)

Оцењујући да је овај део КиМ најбезбеднији, саговорници медија истичу бојазан да иза поменутог упозорења стоје сазнања о једностраним акцијама косовских институција, које би довеле до евентуалног насиља, и опомињу да то треба схватити озбиљно.

- Јавна је тајна да на Космету британске обавештајне службе вршљају по терену. Зато постоји бојазан да у сарадњи са косовским институцијама можда чак и припремају једностране акције, попут упада албанских специјалаца на север - кажу Срби са КиМ, и додају да упозорење долази уочи претњи косовских политичара да ће заузети "Трепчу".

Саговорници подсећају да су слична упозорења упутиле и САД својим грађанима, после повратка на КиМ албанских припадника исламске државе који су учествовали у борбама на ратиштима Сирије и Ирака.

Командант здружених снага НАТО у Напуљу адмирал Џејмс Фого, који је у петак посетио општину Штрпце, казао је да се недавно сусрео са председником Српске листе Гораном Ракићем, да је прошетао Северном Митровицом и да се осећао безбедно.

Комичар победио на изборима у Украјини. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански: Како је српска војска скривала МиГ-29 од НАТО бомбардера

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА