Најновије

КОМШИЈЕ ДОБИЈАЈУ АМЕРИЧКИ РАКЕТНИ СИСТЕМ ТХААД! Ово значи само једно - спремају напад! (ВИДЕО)

ТХААД је систем против-балистичке ракетне одбране који пресреће балистичке ракете током њиховог касног лета или завршне фазе лета унутар и изван атмосфере Земље.

ТХААД систем (Фото: Јутјуб)

Сједињене Државе ће овог лета Румунији уручити акумулаторску батерију против балистичких ракета (ТХААД) за терминалну висину, у знак подршке НАТО-у, наводи се у саопштењу Европске комисије (ЕУКОМ). Тај потез долази упркос противљењу Москве.

- На захтев НАТО-а, секретар одбране ће овог лета у Румунији распоредити Терминал противваздушне одбране на великим висинама (ТХААД) у знак подршке НАТО одбране од балистичких ракета - наводи се у саопштењу.

ТХААД ће остати оперативан у Румунији, пошто земља редовно ажурира и одржава свој систем балистичких ракета Аегис на копну, рекао је ЕУКОМ. У фебруару прошле године, директор операција противракетне одбране (МДА) известио је да је америчко Министарство одбране затражило 1,8 милијарди долара за 37 додатних ракетних одбрамбених система Аегис за Пољску и Румунију. Буџетски захтев Министарства одбране за фискалну 2019. годину додељује 6 милијарди долара за кључне системе противракетне одбране, укључујући 43 пресретача Аегис и 82 Терминала противваздушне одбране на великим висинама (ТХААД).

Индија купује руске тенкове Т-90! Рат са Пакистаном само што није почео?! Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ТХААД и С-400

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА