Најновије

КОНВОЈ СИРИЈСКЕ ВОЈСКЕ МИСТЕРИОЗНО НЕСТАО! Од војника, ни трага, ни гласа!

По други пут овог месеца, конвој Сиријске арапске војске (САА) је нестао дуж пута Палмира-Деир ез Зор. Према извештају из источног Хомса, команда Сиријске арапске војске у Палмири је изгубила контакт са конвојем након што је напустио споменути град.

Конвој сиријске војске (Фото: Јутјуб)

Сиријска војска послала је потеру да сазнају шта се догодило са конвојем; међутим, нису могли пронаћи трагове возила нити војника.

Војни извор је саопштио данас поподне да Врховна команда сиријске војске верује да је конвој упао у заседу Исламске државе. Исламска држава је у последња два месеца спроводила заседе на сиријска војна возила; што је резултирало смрћу и заробљавањем неколико сиријских војника.

Као одговор на ове заседе, сиријска војска је послала појачање на овај фронт; међутим, они нису у могућности да се изборе са ноћним заседама од стране терориста Исламске државе за које се верује да се крију у пећинама Бадија ал-Шама.

Откако су изгубили своју територију у централној и источној Сирији, Исламска држава је променила начин борбе од покушаја да осваја и шири територије до тога да води герилске нападе по систему “удри и бежи”.

Војска је ухапсила председника Судана. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сиријске владине снаге у борбама на југу земље

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА